"Kuyu-27" operasyonunda suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt dışında tutuklu bulunan Beratcan Gökdemir’in liderliğindeki organize suç örgütüne karşı düzenlenen “Kuyu-27” operasyonu kapsamında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Antalya merkezli gerçekleştirilen operasyonda, Antalya Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı iş birliğiyle, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Operasyon, Antalya'nın yanı sıra İstanbul, Adana, İzmir, Konya ve Diyarbakır gibi illerde de gerçekleştirildi.

Operasyonlar sonucunda yakalanan şüphelilerin, haraç talep ettikleri iş insanlarını darp ederek, ikametlerine, iş yerlerine ve araçlarına zarar verdikleri belirlendi. Ayrıca, bu kişilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, kasten adam öldürmeye teşebbüs, yaralama, genel güvenliği tehlikeye sokma, mala zarar verme ve ölümle tehdit gibi suçlardan sorumlu oldukları tespit edildi.

Operasyonlar sırasında 23 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız tüfek, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ve önemli miktarda nakit para ele geçirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri