Mehmet Güneş: Sahte ballar halk sağlığını tehdit ediyor

Uzun yıllardır balcılık yapan Mehmet Güneş, vatandaşı sahte ballar konusunda uyardı. Güneş, "Ucuz bal alırken adeta kansere davetiye çıkarıyorlar." dedi.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Yuvalıçayır Yayla köyünde 29 yıldır arıcılık yapan Mehmet Güneş, sahte bal üreticilerinin piyasada yarattığı tehlikeye dikkat çekti. Doğal yollarla arıcılık yapan ve sahte bal üretimi nedeniyle zorluk çektiklerini ifade eden Güneş, halkın bal seçerken dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

SAHTE BALI ANCAK LABARATUVARLAR AYIRT EDER

Güneş, sahte balların laboratuvar testleri olmadan ayırt edilemeyeceğini belirterek, "Orijinal ve sahte balı ancak güçlü laboratuvarlarda yapılan testler ayırabilir. Hakiki arıcılık yapanlar, sahte bal üreticileri yüzünden mağdur oluyor. Sahte ballar daha ucuza satıldığı için doğal bal üreticileri zor durumda kalıyor" dedi.

DEVLETİN BU KONUDA ÖNLEMLERİ YETERSİZ

Devletin bu konuda yeterli önlem almadığını savunan Güneş, "Arıcılar Birliği olarak birçok kez şikayette bulunduk, ancak sonuç alınamadı. Örneğin son yapılan operasyonda 8 bin ton sahte bal yakalandı ama 4 bin tonu hala piyasayda." diye konuştu.

"UCUZ ALALIM DERKEN KANSER OLUYORSUNUZ!"

Halkın sahte balın tehlikelerine karşı uyarılması gerektiğini vurgulayan Güneş, "Sadece güvendiğiniz üreticilerden bal alın. Sahte bal, petekli olarak da üretilip satılabiliyor. Ucuz bal alarak sağlığınızı riske atıyorsunuz, ucuz bal alalım derken kanser oluyorsunuz. Sahte ballar kanser ve diğer hastalıklara davetiye çıkarıyor" diyerek vatandaşları uyardı.

Güneş, doğal balın sağlık açısından önemine değinirken, sahte ürünlerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine karşı da bilinçli olunması gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri