Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Teknik eğitimi geliştirmeyi hedefliyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı mesleki çalışma dönemi kapsamında öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin hayata geçirilmesinin bu yılki birinci gündemleri olduğunu vurguladı. Bakan Tekin, teknik eğitimi geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Tekin, yeni eğitim öğretim yılında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uygulanması için gereken tüm hazırlıkların yapıldığını belirtti ve öğretmenlerden bu sürece katkı sağlamalarını istedi.

"TEKNİK EĞİTİMİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Bakan Tekin, konuşmasında ayrıca eğitim sisteminin öncelikli konularından biri olarak mesleki ve teknik eğitimi geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Bu bağlamda, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde ortaokullar açılmasının planlandığını açıkladı. Tekin, öğrencilerin bu okullarda zanaat atölyeleri ile mesleki eğitime hazırlanacaklarını belirtti.

“SINIF ANNESİ UYGULAMASINA İZİN VERİLMEYECEK”

Konuşmasında öğretmenlerin eğitimin kalitesi açısından önemine dikkat çeken Bakan Tekin, öğretmenlerin projeleri kavramalarının, içselleştirmelerinin ve uygulamalarının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bakan Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca öğretmenlerin taleplerine duyarlı olacaklarını ve onların itibarını korumak için çalışacaklarını belirtti. Eğitim öğretim sürecinde birlik içinde hareket edilirse başarılı olunacağını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri