Milli Savunma Bakanı Güler: "Terörle mücadelede tarihi başarılar elde ediyoruz"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şırnak’taki 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığında yaptığı inceleme ve denetlemelerde terörle mücadeledeki başarılara dikkat çekti. Bakan Güler, sınır ötesinde görev yapan birlik komutanlarıyla video telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye'nin bölgedeki gerginlikler ve krizlere rağmen güvenliğini başarıyla sağladığını vurguladı.

Toplantıda konuşan Bakan Güler, özellikle son dönemde terörle mücadelede büyük adımlar atıldığını belirterek, "Şanlı ordumuz, kahramanlık ve fedakârlıkla terörle mücadelede son bir asrın en kapsamlı operasyonlarını yürütüyor. Terör tehdidinin kaynağında yok edilmesi stratejisiyle Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarına karşı önemli operasyonlar icra ettik," dedi.

"GABAR’DA GÜVENLİ PETROL ÇIKARIMI MEHMETÇİĞİN BAŞARISIDIR"

Bakan Güler, Şırnak’ta tesis edilen güvenlik ortamı sayesinde yatırımların hızla devam ettiğini ifade ederek, "Türkiye’nin en büyük petrol rezervlerinden birine sahip olan Gabar’da güvenli bir şekilde petrol çıkarılabiliyorsa, bu başarı Mehmetçiğimizin mücadelesi sayesindedir" dedi.

"IRAK İLE İŞ BİRLİĞİMİZ ARTIYOR"

Terör örgütlerinin bölgedeki varlığının sona erdirilmesi için Irak ile yapılan iş birliğine dikkat çeken Güler, "Irak ile imzaladığımız Güvenlik İş Birliği ve Terörle Mücadele Mutabakat Zaptı çerçevesinde somut adımlar atıyoruz. Mehmetçiğimiz terör örgütüne ağır darbeler vurmaya devam edecek," diye konuştu.

"HUDUT GÜVENLİĞİ EN KAPSAMLI TEDBİRLERLE SAĞLANIYOR"

Hudut güvenliğine de değinen Bakan Güler, hem personel hem de teknolojik altyapı açısından güçlü önlemler alındığını söyledi. Güler, Türkiye’nin hak ve menfaatlerini Mavi Vatan’da ve göklerde korumaya devam ettiklerini de vurguladı.

"ŞANLI ORDUMUZ BARIŞIN YILMAZ SAVUNUCUSU"

Türkiye’nin uluslararası arenada giderek artan etkisine dikkat çeken Güler, "Ordumuz, Azerbaycan, Libya, Kosova, Bosna-Hersek ve birçok başka ülkede barış ve istikrar için büyük gayret sarf etmektedir. Şanlı ordumuz sadece güvenliğimizi sağlamakla kalmıyor, barışın da yılmaz savunucusu olarak görev yapıyor," dedi.

"BAŞARILARIMIZIN TEMELİ VATAN SEVGİSİDİR"

Son olarak Bakan Güler, Türk ordusunun başarılarının yalnızca fiziksel güçten değil, vatan sevgisinden kaynaklandığını belirtti. “Orkestrada nasıl ki tüm üyeler aynı amaç etrafında birleşmezse istenilen performans elde edilemez; orduda da takım ruhu ve birlikte çalışma becerisi başarı için hayati öneme sahiptir,” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri