Muskadan civa çıktı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, nazardan korunmak amacıyla boynunda muska taşıyan 14 yaşındaki çocuk, muskayı merak edip açınca, içerisindeki cıva döküldü. Bu olay sonrasında, çocuk ve yanında bulunan annesi ile bir kadın cıvadan etkilendi.

Olay, Kuşadası ilçesi Ege Mahallesi'nde meydana geldi. 14 yaşındaki S.B. adlı çocuk, nazardan korunmak için boynunda taşıdığı muskayı açtı ve içindeki cıva döküldü. Cıvanın temas etmesiyle çocuk, annesi P.B. ve evde bulunan M.K. adlı kadın cıvanın etkisinden korunmak için temizlemeye çalışırken etkilendi.

ÖZEL KIYAFETLİ EKİPLER MÜDAHALE ETTİ

112 Acil Servis ekipleri olay yerine ulaştı ve cıvadan etkilenen üç kişiyi özel koruyucu kıyafetlerle Kuşadası Devlet Hastanesi’ne götürdü. Tedavileri devam eden üç kişinin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

AFAD TARAFINDAN TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILDI

Olayın ardından, Aydın AFAD ekipleri de eve sevk edildi. Ekipler, özel yöntemler kullanarak evde detaylı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

CIVA TEHLİKESİ VE ZARARLARI

Cıva, sinir sistemi ve böbrekler üzerinde ciddi etkilere sahip olan tehlikeli bir toksindir. Küçük miktarlarda bile merkez sinir sistemine zarar verebilir, gelişim ve beyin fonksiyonlarında bozukluklara yol açabilir. Ayrıca, renksiz bir buhar olarak havaya karışabilme özelliğiyle gizli bir tehlike oluşturur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri