Naci Görür, Şükrü Ersoy ve Övgün Ahmet Ercan'dan Malatya depremi sonrası açıklamalar

Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından deprem uzmanları Naci Görür, Şükrü Ersoy ve Övgün Ahmet Ercan'dan peş peşe açıklama geldi.

Malatya'da 5,9 büyüklüğünde deprem oldu. Elazığ, Tunceli, Adıyaman ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde hissedilen deprem hakkında Naci Görür, Şükrü Ersoy ve Övgün Ahmet Ercan'dan açıklama geldi.

NACİ GÖRÜR "ENDİŞE YOK" DEDİ

Bilim Akademi Üyesi ve deprem uzmanı Naci Görür, depremin ardından yaptığı açıklamada "Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüklüğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok" dedi.

"BU DEPREM 2023'DEKİ DEPREMLERİN ARTÇISI"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bugün Malatya'da meydana gelen deprem 2023 yılında meydana gelen 2 büyük depremin artçısıdır" ifadelerini kullandı.

Ercan, "Bu deprem 2023'teki iki depremin boşalmasıdır. 6 buçuk 7 şiddetinde artçılar bekliyorduk, bunlardan biri bugün gecikmeli olarak Malatya'da meydana geldi. Bunlar 2027 yılında kadar 6, 6 buçuk şiddetinde; belki bazı yerlerde 7'ye varan depremleri görürsek şaşırtıcı olmaz. Dört ana kırık boyunca artçı depremler görülebilir" diye konuştu.

"DEPREMİN ARTÇILARI OLACAKTIR"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy son dakika yaptığı açıklamada "Bu depremin artçıları olacaktır, büyüklüğü 5'e kadar çıkabilir. Dikkatli olmakta yarar var, bir süre dışarıda kalmakta yarar var." açıklaması yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri