Özgür Özel Soma faciasını unutanlara sitem etti!

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Soma maden katliamının tarihimizin en büyük iş cinayetlerinden, işçi katliamlarından birinin 10'uncu yılında hep birlikte Soma'daydık." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Dün memleketi Manisa Soma'da olduğunu belirten Özel, "Soma maden katliamının tarihimizin en büyük iş cinayetlerinden, işçi katliamlarından birinin 10'uncu yılında hep birlikte Soma'daydık." dedi.

Maden faciası sırasında hayatını kaybeden 301 şehidi anan Özel, şunları kaydetti:

"Daha sonra onların haklarını ararken hayatını kaybeden 2 şehidimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine, arkadaşlarına bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Soma'yı unutmayacağız, İliç'i unutmayacağız, Unutturmayacağız."

İŞÇİLERE SESLENDİ:ÖRGÜTLENİN!

Türkiye işçi sınıfına çağrıda bulunan Özel, Soma'da 301 kişinin öldüğünü anımsatarak, şöyle konuştu:

"Büyün dünya duydu, Türkiye'de hayat durdu 1 ay. Soma'dan bugüne Türkiye'de 649 madenci daha öldü. Yani Soma'dan bugüne iki Soma daha oldu. Ama kimsenin haberi olmadı. Mesaj Türkiye işçi sınıfınadır. Yargıya, medyaya hakim sermaye size diyor ki "Örgütlenin". Öğüdü tersten veriyorlar. 'Birer birer ölürseniz sizi görmeyiz, ölecekseniz bile hep birlikte ölün ki haberimiz olsun' diyorlar. Bu mesajı alın ve asla ölmek için değil, yaşamak ve emeği savunmak için örgütlenin, örgütlenin, örgütlenin."

İLAÇ FİYATLARI HASTANIN CEBİNİ YAKIYOR!

Özel, Türkiye'de ilaç fiyatlarının pahalılığından dert yanarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dünya yeni ilaçlardan yararlanıyor, biz yararlanamıyoruz. Hastalarımızın cebini yakan ilaç fiyat farkları var ve her geçen gün artıyor. Ateş düşürücü şurup 130 TL. Devletin buna ödediği para 75 TL. Yarısından 10 TL fazlasını anne-babalar ödüyor. 55 lirasını devlet ödüyor. Böyle bir fiyatlandırma sistemi eczacıya zarar değil, utanç. Doktor şurup yazmış devlet 55 TL ödüyor sen de 75 TL vereceksin."

TÜRKİYE'DE PEK ÇOK İLAÇ FİRMASI YABANCILARA SATILDI!

Türkiye'deki pek çok ilaç firmasının yabancılara satıldığını belirten Özel, firmaların satılmaya devam etiğine işaret ederek, "Türkiye'nin yerli ilaç kullanımı 2002'ye göre kendi içinde 8,8'den 8,0'a geriliyor. Yabancı ilaç kullanımı ise 2 buçuk katına kadar 2019'a kadar çıkmıştı. Ondan beri de veriler sağlıklı açıklanmıyor. Yerli ilaçta büyük gerileme yabancı ilaçta büyük bir artış var." dedi.

Özel, Merkez Bankası'nın geçen sene çok büyük zarar ettiğini de belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri