Özgür Özel'den Suavi'ye destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aydın'ın Çine ilçesinde sahne alan şarkıcı Suavi'yi dinlemek üzere ilçeye gitti.

Çine Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen konsere eşi Didem Özel ile katılan Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada Suavi'ye destek verdiklerini belirtti.

Özel, Suavi'nin Çine'deki konserinin iptal edilmesi için baskı yapıldığını ifade ederek, "Bundan sonra herhangi bir fikir insanına, sanatçıya, yediğinden içtiğinden, giyiminden kuşamından, dinlediği müzikten ilişecek birisi varsa bundan sonra pabuç pahalı. Biz buradayız." dedi.

Bazı çevrelerin belediyeye baskı yaptığı ve konserin iptal edilmek istendiği yönündeki iddiaları dile getiren Özel, "Çine Belediyesi, ilçesindeki benzer odakların, birtakım tepki ve tehditleriyle konseri iptal etme niyetine girmiş. İlk iş belediye başkanına ulaştık. Süreci durdurduk. Ardından dedik ki Büyükşehir Belediye Başkanı'mız gerekli inisiyatifleri alarak bu konser o meydanda yapılacak. Suavi, o meydana gelecek, Çine'de o konseri verecek. O konseri de biz hep birlikte izleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Sanatla ve sanatçıyla birlikte olma vurgusu yapan Özel, "Demokrat olmanın gereği her türlü fikre açık olmak ve sanatçının siyasi görüşleriyle değil eseriyle, sanatıyla ve onun topluma yaptığı katkıyla meşgul olmaktır." dedi. Ayrıca, kültür ve sanat etkinliklerinin herhangi bir siyasi baskıya veya kısıtlamaya tabi olmaması gerektiğini belirtti.

Konuşmasının ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Özel'e Atatürk tablosu, Suavi'ye ise çiçek takdim etti. Etkinlik, gökyüzüne güvercinlerin bırakılmasıyla sona erdi.

Konseri CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan ve Evrim Karakoz, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Çine Belediye Başkan Vekili Mustafa Demir ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de izledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri