Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan Mersin ve Adana uyarısı

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Mersin ve Adana'daki yapılaşma sorunlarına dikkat çekerek, bu bölgelerde kötü zemin üzerine inşa edilen binaların büyük risk taşıdığı konusunda uyarılarda bulundu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilir Şehirler" konferansında konuşan Ercan, deprem yıkımlarının önemli bir kısmının zemin kalitesinden kaynaklandığını vurguladı.

Ercan, depremlerin yıkıcı etkilerinin %65’inin kötü zeminlerden kaynaklandığını belirterek, "Kötü yerde iyi yapı olamaz, iyi yapı ancak iyi zeminde yapılır. Mersin ve Adana gibi yerleşim yerleri için bu durum büyük bir sorun teşkil ediyor. Çukurova bölgesine şehir yerleştirmenin, tarıma ve geleceğe yapılan en büyük yanlış olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Mersin’in yerleşim yeri olarak doğru bir tercih olmadığını belirten Ercan, sosyal medya üzerinden bu konuda birçok kez uyarılarda bulunduğunu ifade etti. "Bir Türk olarak Mersin’le onur duyuyorum ve aynı zamanda utanıyorum" diyen Ercan, "Mersin’in yeri yanlış. Bunun ana nedeni, buradaki insanların sağ kalmasının mücadelesini veriyoruz. Daha önce Hataylılar, Kahramanmaraşlılar ve Gaziantepliler de siz gibiydi ama göçük altında kaldılar" dedi.

Yeni deprem yönetmeliklerinin uygulanması gerektiğine dikkat çeken Ercan, "Dünyanın en iyi deprem yönetmeliği Türkiye’de. Ama bu yönetmeliği uyguluyor musun? Gereklerini yapıyor musun? Sıkıntı bizde" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri