Sağlık Bakanı Memişoğlu: Devlet olarak gerekeni yapıyoruz

İstanbul'da "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen grubun, özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine bebekleri sevk ederek ölümlerine neden olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Bu olayın, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun İstanbul İl Sağlık Müdürü olduğu dönemde gerçekleşmesi, "Göz mü yumdu?" sorularını beraberinde getirdi.

İddianame tamamlandıktan sonra, çeteyle iş birliği yaptığı tespit edilen 19 hastane hakkında hukuki yaptırım süreci başlatıldı. Bakan Memişoğlu, konuya dair açıklamasında, olayın Mayıs 2023'te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle tespit edildiğini belirtti. "Cezai işlemler yapılmış ve konu adli makamlara iletilmiştir" dedi.

Memişoğlu, "İllegalite ile mücadele konusunda hep peşinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Yenidoğan çetesi, insanlıktan nasibini almamış kişilerden oluşuyor. Gerçekten canice bir çete. Yanlış uygulamalara izin vermeyeceğiz ve her türlü cezayı almaktayız" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, bu sürecin devletin ilgili kurumlarıyla koordinasyon içinde yürütüldüğünü vurgulayan Memişoğlu, "Devlet olarak gerekeni yapıyoruz. Bu süreç, 2023 Mayıs ayında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihbarıyla başlamış ve suçlular tutuklanmıştır" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri