Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Sağlık sektöründe Türkiye'yi Dünya çapında lider yapmak istiyoruz"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen "Sağlık Sektörü İstişare" toplantısı’na katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakanı Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık hizmetlerini dünya çapında bir örnek haline getirmek istediklerini vurguladı. Memişoğlu, “Türkiye sadece sağlık hizmetini iyi sunmakla yetinemez. Artık dünyada sağlık sektöründe ana öncü olmak zorundayız. Sağlığın bilgisini, teknolojisini ve yeniliklerini üretmek istiyoruz,” dedi.

"SAĞLIK SEKTÖRÜ TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİF SEKTÖRÜ OLABİLİR"

Bakan Memişoğlu, Türkiye’de sağlık alanında yaşanan büyük gelişim sürecini dünya çapında bir başarıya dönüştürmek için çalıştıklarını belirtti. Memişoğlu, “Sağlık sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörü olabileceği inancıyla çalışıyoruz. Gelecekte biyoloji ve sağlık alanında büyük değişimlerin olacağını öngörüyoruz. Türkiye sadece sağlık cihazlarının pazarlanacağı değil, üretileceği bir yer olmalı,” diye konuştu.

ÜRETİME YÖNELİK ÇALIŞMALARA DESTEK VURGUSU

Bakanlık olarak sağlık sektöründe üretime yönelik yapılan çalışmalara destek vereceklerini vurgulayan Memişoğlu, “Ben ekibimle birlikte, üretimle ilgili her türlü çabayı harcayan kamu veya özel her bir ferdin destekçisi olacağıma dair sizlere söz veriyorum. Covid döneminde büyük başarılar elde ettik, bu başarıyı sürdürecek güce sahibiz,” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri