Sakarya'daki patlama sebebiyle bir kişi tutuklandı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir makarna fabrikasında meydana gelen patlamada bir kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 6 şüpheliden biri tutuklandı.

Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, fabrika sahipleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 6 zanlı adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü tutuklama talebiyle, diğer 3'ü ise adli kontrol şartıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine yönlendirildi.

Fabrika müdürü V.U. tutuklanırken, diğer 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma çerçevesinde 7 zanlı ifadeye çağrılmış, bunlardan 6'sı gözaltına alınmış, biri ise serbest bırakılmıştı.

Patlama, 15 Eylül'de fabrikada gerçekleşti ve çıkan yangında yaralanan 30 kişi, Hendek ve Akyazı'nın yanı sıra Düzce ve Kocaeli'deki hastanelere kaldırıldı. Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik, yaralılar arasında biri çocuk, 3'ü itfaiye eri olmak üzere 30 kişinin bulunduğunu ve 2 kişinin entübe durumda olduğunu bildirdi. Patlama sonrası yapılan soğutma çalışmaları sırasında ise 27 yaşındaki işçi Mesut Şimay'ın cansız bedenine ulaşıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri