Schengen vizesi alan türk vatandaşlarına yeni kısıtlama

Schengen vizesi almak isteyen Türk vatandaşları için Avrupa'dan dikkat çeken bir karar çıktı.

Yalnızca Türk vatandaşlarına yönelik uygulanan bu kısıtlama kararı kapsamında, vize sonrasında yapılan seyahatlerin uygun kullanımı için savunma isteniyor. Bu talebe yanıt vermeyenler hakkında hukuki işlem başlatılacağı bildirildi.

'UYGUN KULLANIM KONTROLÜ' UYGULAMASI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Türkiye'de artan enflasyon nedeniyle yurt dışına yönelik tatil planlarında artış yaşanırken, Schengen bölgesindeki ülkeler vize taleplerinde büyük bir yoğunlukla karşılaştı. Bu yoğun talepler karşısında Schengen ülkeleri, Türk vatandaşlarına yönelik "uygun kullanım kontrolü" adı altında yeni bir uygulamayı devreye soktu. Bu uygulama, Türk vatandaşlarının vize başvurularına verilen yüksek ret oranlarıyla birlikte tepki topladı.

HUKUKİ İŞLEM TEHDİDİ

Son haftalarda, İtalya ve Macaristan gibi ülkelerin konsoloslukları, vize işlemleri sonrasında Türk vatandaşlarına seyahat sonrası uyarı mesajları göndermeye başladı. Bu mesajlarda, Türkiye'ye döndükten sonra Schengen vizesinin uygun şekilde kullanıldığının kanıtlanması isteniyor. Yani, vize verilen ülkeye giriş ve çıkış yapıldığına dair damga kayıtlarının dökümleri talep ediliyor. Bu belgeleri sunmayan ve savunma vermeyen vatandaşlara ise hukuki işlem başlatılacağı belirtiliyor.

Bu uygulamanın sadece Türk vatandaşlarına yönelik olması ve tehditkar ifadelerin kullanılması, büyük bir tepkiye yol açmış durumda. Schengen vizesi almak isteyen Türk vatandaşları, bu yeni kısıtlamalar ve hukuki tehditlerle karşı karşıya kalırken, konuya dair gelişmeler yakından takip ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri