Sel baskını Ankara'nın kaderi oldu

Ankara’da bugün öğle saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış, Kızılay’da hayatı felç etti. Kısa sürede etkisini artıran yağmur, cadde ve sokakları adeta göle çevirdi. Vatandaşlar zor anlar yaşarken, birçok iş yeri ve konut da su baskınına uğrama tehlikesi yaşadı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Kızılay’da birçok iş yeri, yağmur sularının dükkanlarına girmesiyle maddi zarar gördü. Esnaf, suları temizlemek ve oluşan hasarı onarmak için yoğun çaba harcadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinden yaptığı uyarılara rağmen, hazırlıksız yakalanan Ankaralılar, yağmurdan korunmak için kapalı alanlara sığındı. Özellikle Meclis ve çevresinde su birikintileri oluştu, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Çoğu sürücü, araçlarını güvenli bölgelere park etmek zorunda kaldı.

Meteoroloji yetkilileri, sağanak yağışların önümüzdeki günlerde de aniden devam edebileceğini ve vatandaşların hava durumunu yakından takip etmeleri gerektiğini bildirdi. Özellikle dere yataklarına ve su baskını riski taşıyan bölgelere yakın yerlerde yaşayanların daha dikkatli olmaları istendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri