Sıfır araçlarda yeni uygulama: Gider pusulası ve e-Defter yaygınlaşacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenlemeleri açıkladı.

Bakan Şimşek, gider pusulasının elektronik ortama taşınacağını, e-Defter uygulamasının yaygınlaştırılacağını ve Ba-Bs bildirimlerinin kaldırılacağını duyurdu. Bu düzenlemeler, mükelleflerin yükümlülüklerini ve maliyetlerini azaltmayı hedefliyor. Şimşek, ayrıca e-Tebligat uygulamasının kapsamının genişletileceğini ve sıfır araç alanların da bu uygulamaya dahil edileceğini belirtti.

GİDER PUSULASI VE E-DEFTER UYGULAMALARI

Yeni düzenlemelerle gider pusulasının elektronik ortama taşınması ve e-Defter uygulamasının kapsamının genişletilmesi planlanıyor. Halihazırda bilanço esasına göre defter tutan yaklaşık 720 bin mükellefin kullandığı e-Defter uygulaması, tüm bilanço esasına göre defter tutan mükellefler tarafından kullanılacak. Bu değişiklikle yaklaşık 1 milyon mükellefin e-Defter kullanması sağlanacak.

ELEKTRONİK DÜZENLEMESİ TEŞVİK EDİLECEK

Vergi mükelleflerinin fatura, irsaliye ve serbest meslek makbuzu gibi belgeleri elektronik olarak düzenlemesi teşvik edilecek. Bu belgelerin elektronik ortamda düzenlenmesi, zaman ve kağıt gibi masraflardan büyük oranda tasarruf sağlayacak. Gider pusulasının elektronik ortama dahil edilmesi ve e-Müstahsil Makbuzu'nda benzer yöntemlerin uygulanması planlanıyor.

"SIFIR ARAÇLARA UYGULANACAK"

e-Tebligat uygulamasıyla bugüne kadar yaklaşık 9 milyar lira tasarruf sağlandığı belirtiliyor. Şimşek, sıfır araç alanların da e-Tebligat uygulamasına dahil edilmesi için çalışmalar yapıldığını duyurdu. İlk aşamada sıfır araç alanların bu uygulamaya dahil edilmesi planlanıyor.

"KOLAYLIK SAĞLANACAK"

Mali müşavirlerin yetkilendirilmesi konusunda kolaylık sağlanacak. Mükellefler, mali müşavirlerini Dijital Vergi Dairesi hizmetlerinden yararlanabilmeleri için yetkilendirebilecek(KARAR)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri