Skandallar ülkesi Türkiye'de son birkaç ayda yaşanan acı olaylar...

Sadece son birkaç ay bile herhangi bir ülkenin yüz yıllık tarihine sığacak kadar skandal ve acı dolu geçti. Öyle ki bir acı bitmeden diğerini yaşar olduk. Türkiye'nin son birkaç ayında yaşananları derledik.

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Şair Behçet Aysan'ın "Yok başka cehennem, yaşıyorsun işte" sözünün doğrular şekilde günler yaşıyoruz.

Acı, ızdırap, skandal hiç eksik olmuyor. Sadece son birkaç ayda yaşananlar bile ülkemiz için bizi düşünmeye sevk ediyor. Bu derlemede bile akla gelmeyen şeyler muhakkak olacak.

NARİN CİNAYETİ

21 Ağustos günü kaybolan 8 Eylül'de cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin'in ölümü hepimizi derinden yaraladı. Cinayet hala aydınlatılamadı. Türkiye gibi "devlet geleneği" ile övünen bir ülke bir ailenin oyuncağı haline geldi.

En acısı da Narin'in anne, amca, ağabey, yenge gibi akrabalarının gözetiminde ölüme gitmesi oldu. Cinayet ne zaman aydınlatılacak meçhul!

SURDA VAHŞİ CİNAYET

İstanbul'da bir "incel" iki kadını vahşice öldürdü. Hatta bir tanesinin başını surların üzerinden ailesinin üzerine attı. Ardından kendisi de intihar etti. Bu acı bile bir ülkede isyan etmek için yeterliyken sosyal medyada bu yaşananların daha organizesi daha fazlası olduğunu hatta bunlardan keyif alan bir yapı olduğunu öğrendik.

2 YAŞINDA İSTİSMAR MAĞDURU

Tekirdağ'da 2 yaşındaki Sıla bebek, annesinin gözetiminde yetişkin bir erkek ve iki çocuk tarafından istismara uğradı. Hastalık ve düşme şüphesiyle gittiği hastanede ortaya çıkan dramın ardından Sıla bebek hayatını kaybetti.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ROJİN ÖLDÜ

Günlerce aranan ikinci bir Narin vakası gibi kayıp olan Rojin Kabaiş'in cansız bedenine ulaşıldı. Sadece yurttan çıktığı ana dair kamera kaydı bulunan günlerdir acılı babasının arama çalışmalarıyla bildiğimiz Rojin'in de ölüm nedeni bilinmiyor.

8 YAŞINDA İNTİHAR

Batman'da yaşayan Şeyma'nın aylar önce intihar ettiği ve bunun ardında cinsel istismar olduğu öne sürüldü. Mahkemenin "somut delil yok" dediği olayın ardından Şeyma bugün ne yürüyebiliyor ne konuşabiliyor. Olaydan aylar sonra yapılan yeni incelemede ise Diyarbakır Adli Tıp kurumu cinsel istismarı saptadı.

BEBEK KATİLLERİ

Bilinen 12, bilinmeyen belki de yüzlerce bebek bir çetenin elinde hayatlarını kaybetti. Yenidoğan Çetesi ismi verilen bir çete yeni doğan çocuklar üzerinden SGK'dan para almak için hayatlarını hiçe saydı. Ortaya çıkan kayıtlarda eğlenerek bu işi yaptığı bilinen canilerin alem planlarına kadar her şeyi gördük. Cumhuriyet savcısını makamında tehdit edecek kadar rahat olan güçlere yapılan operasyon daha duyulmamış birçok bebek ölümünü ortaya çıkardı. Tutuklananlar arasında PKK mahkumundan yasal siyasi partilerden hükümet, muhalefet, ittifak ortaklarının olması toplumsal çürümüşlüğün ideoloji ya da kurum tanımadığını da gösterdi.

VE DAHA NİCELERİ...

Bu ilk akla gelen olayların yanında yurtlarda intihar eden gençler, türlü çeşitli taciz tecavüz olayları, suikastler, göz korkutmak için yapılan kurşunlamalar, trafikte şiddet...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri