Süreyya Terzioğlu'ndan STK'lara güç birliği çağrısı!

Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu Kadın Kolları Başkanı ve Aile Uzmanı Süreyya Terzioğlu, Türkiye’deki birçok sivil toplum kuruluşunun toplumun bilinçlenmesi için elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, "STK’ların bir araya gelmesini ve tek bir platform olarak daha güçlü bir etkide çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. STK’ların güç birliği yapması gerekiyor.” dedi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu Kadın Kolları Başkanı, Aile Uzmanı ve anadolugazete.com.tr Yazarı Süreyya Terzioğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye’deki yozlaşmanın katlanarak arttığını söyledi.

Terzioğlu, Türkiye’deki birçok sivil toplum kuruluşunun (STK) toplumun bilinçlenmesi için elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

"STK’LAR GÜÇ BİRLİĞİ YAPMALI"

Duyarlı STK sayısının artması gerektiğine işaret eden Terzioğlu, şunları söyledi:

"Asıl ortak noktamız olan toplumun var olan yozlaşmasını önlemek için neler yapabiliriz? Sorusuna çözüm arayan STK’ların bir araya gelmesini ve tek bir platform olarak daha güçlü bir etkide çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Tek başına bir derneğin ya da sendikanın ulaşabildiği kişi sayısı sınırlı kalabiliyor. Her sendikanın ya da derneğin etki grubu çok farklı. Bu yüzden STK’ların güç birliği yapması gerekiyor.”

STK’ların güç birliği yapması gerektiğini vurgulayan Terzioğlu, “Türkiye’deki STK’lar tek bir amaca hizmet etmek için tek çatı altında toplanması gerekiyor." dedi.

Yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapması gerektiğine işaret eden Terzioğlu, şunları kaydetti:

“Annelere farkındalık eğitimi verilmeli. Annenin çocuğa yaklaşımından tutun annenin çocuğuyla nasıl kaliteli zaman geçirmesi gerektiğine dair eğitimler verilmeli. Bu eğitimler sayesinde anne bilinçlenecek. Toplumda var yozlaşmanın yok olmasını sağlayacak, annenin bilinçlendirilmesiyle pırıl pırıl bir nesil yetişecek."

Aile Uzmanı Terzioğlu, toplumun temelini "ailenin" oluşturduğunu belirterek, "Toplumun en küçük yapı taşı aile. Her anneye ulaşma derdindeyim. Toplumun ana yapısı ailedir ancak annelerde çakıl taşıdır." diye konuştu.

ŞİDDETİN ALTINDA YATAN BİRÇOK SEBEP VAR!

Ekonomik sorunların toplumsal sorunlara yol açtığını da dikkati çeken Terzioğlu, “Şiddetin altında yatan birçok sebep var. Bunlardan birisi de sosyo-ekonomik sorunlar. Birçok aile günümüzde evini geçindiremiyor. Bu durumda aile içinde tartışmalara ve kavgalara dönüşebiliyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye’de son yıllarda kadınlar başta olmak üzere birçok meslek grubunda çalışan kişilere şiddet uygulandığını anımsatan Terzioğlu, "Toplumdaki yozlaşmayı yok edersek her meslek grubu üzerine düşen görevi layıkıyla yapar. Mutlu bir toplum oluruz." dedi.

Terzioğlu, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un çıkmasından sonra toplumda şiddet olaylarının daha da arttığına işaret etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğun ve ailenin korunabilmesi için yeni uygulamalar yapıyor. "DUY" projesiyle aileler hem zararlı içerikleri ihbar edebilecek hem de çocuğun gelişimine yararlı içeriklere erişebilecek. 'Duy' projesini ilişkin Terzioğlu, "Çok geç kalınmış bir proje. Geçte olsa olumlu bir çalışma. Biz sorunun ana temasına değil, sorun oluştuktan sonra çözmeye çalışıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri