THY Sidney seferlerine başlıyor: Yeni uçuş rotası ile Avustralya'ya açılıyor

Türk Hava Yolları (THY), küresel uçuş ağına bir yenisini ekleyerek, Avustralya'nın en büyük şehri Sidney’e direkt uçuşlarını başlatıyor. 4 Aralık 2024 itibarıyla İstanbul-Sidney arasında karşılıklı seferler haftada 4 gün gerçekleştirilecek. Uçuşlar, Airbus A350-900 tipi uçaklarla Kuala Lumpur aktarmalı olarak icra edilecek.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Sidney’e başlatılacak uçuşlarla ilgili olarak büyük bir heyecan duyduklarını belirtti. "Bu yeni rota, kıtada bizim için yeni bir sayfa açıyor ve Avustralya’daki varlığımızı pekiştiriyor" diyen Bolat, ayrıca yeni nesil uçaklarının teslim alınmasıyla birlikte, Sidney’e aktarmasız uçuş gerçekleştirme planlarının da olduğunu vurguladı.

SİDNEY'DE THY HEYECANI

Sidney Eyaleti Çalışma ve Turizm Bakanı John Graham, THY'nin Sidney seferlerinin başlamasıyla Avrupalı turistlerin Avustralya'ya daha kolay ulaşabileceklerini ifade etti. "NSW Hükümeti olarak, bu yeni hizmeti desteklemek için Sidney Havaalanı ve Türk Hava Yolları ile yoğun işbirliği yaptık" diyen Graham, yeni rotanın eyaletin ziyaretçi ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

SİDNEY HAVALİMANI CEO’SU SCOTT CHARLTON’IN GÖRÜŞLERİ

Sidney Havalimanı CEO'su Scott Charlton, THY'nin direkt uçuşlarını sabırsızlıkla beklediklerini dile getirerek, bu gelişmenin Avrupa’ya seyahat eden yolcular için önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Charlton, "THY'nin Sidney’e düzenleyeceği bu ilk uçuşu dört gözle bekliyoruz" diyerek ekonomik işbirliğinin önemine de değindi.

THY’NİN AVUSTRALYA’DAKİ GÜCÜNÜ ARTIRAN HAMLE

Türk Hava Yolları’nın Sidney’e düzenleyeceği bu uçuşlar, hem havayolu ağını genişletme hem de Avustralya’ya daha fazla turist ve iş fırsatı getirme adına önemli bir hamle olarak görülüyor. Uçuş ağını genişleten bu yeni rota, THY’nin Avustralya kıtasındaki varlığını güçlendiriyor ve Sidney, THY’nin Avustralya’da aktarmasız uçuş yaptığı ilk destinasyon olma özelliğine de kavuşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri