Türkiye'de Filistin için büyük dayanışma yürüyüşü

Türkiye genelinde 6 Ekim Pazar günü, Filistin’e destek amacıyla geniş katılımlı bir dayanışma yürüyüşü gerçekleştirilecek.

60'tan fazla şehirde düzenlenecek etkinliklerle, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tepkiler dile getirilecek ve Filistin halkına destek çağrısında bulunulacak.

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bünyesinde organize edilen bu yürüyüşler, Gazze'ye destek mesajları içeren pankart ve dövizlerle gerçekleştirilecek. Türk ve Filistin bayraklarının taşınacağı etkinliklere, çeşitli meslek grupları da destek verecek.

Platformun Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mahitapoğlu, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'deki saldırılarının 7 Ekim 2023'te yoğunlaştığını belirterek, bu saldırıların ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği'nden aldığı destekle sürdüğünü ifade etti. Mahitapoğlu, İsrail'in saldırılarının sadece Gazze ile sınırlı kalmadığını, Lübnan, Suriye, Yemen ve İran'a kadar genişlediğini vurguladı.

Mahitapoğlu, 8 Ekim 2023'ten bu yana birçok şehirde kurulan Filistin dayanışma platformlarıyla İsrail ve destekçilerine karşı protestolar düzenlediklerini belirterek, "7 Ekim'in yıl dönümünde Türkiye genelinde meydanlarda olacağız. Filistin'e destek, soykırıma itiraz ve bu vahşete ortak olan ülkeleri ifşa etmek için sivil toplum kuruluşları olarak tepkimizi göstereceğiz," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri