Veterinerlerden sokak hayvanları yasasına tepki: Ekosistem zarar görür

Hayvanları Koruma Kanun taslağıyla ilgili açıklama yapan Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), yapılacak uygulamalarda hiçbir sınır getirilmediğini ve yorum farkına bağlı olarak suistimal edilebileceğine dikkat çekilerek, "Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak bu haliyle bu taslağın yanında olmayacağız" ifadeleri kullanıldı.

AK Parti Grubu’nun hazırladığı sahipsiz köpeklerle ilgili 17 maddelik kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklif, sokakta köpek bırakmamayı hedefliyor. Önümüzdeki hafta görüşülmeye başlanacak olan 17 maddelik yasa tasarısına bir tepki de Türk Veteriner Hekimleri Birliğinden geldi.

Hayvanları Koruma Kanun taslağıyla ilgili açıklama yapan Birlik, yapılacak uygulamalarda hiçbir sınır getirilmediğini ve yorum farkına bağlı olarak suistimal edilebileceğine dikkat çekildi.

Yerel yönetimlere 2028 yılına kadar hayvan bakımevi kurma zorunluluğu getirildiği anımsatılan açıklamada, "Bu süreçte toplanan hayvanların ne olacağına ilişkin açık noktalar bulunduğu, “kuduz şüphesi”, “saldırgan hayvan” gibi geniş anlam taşıyan ifadelerin bilime ve kanun yapma tekniğine de aykırı olduğu, bu haliyle kanunlaşırsa sorunun çözümüne hiçbir katkı sağlamayacak." denildi.

EKOSİSTEM ZARAR GÖRÜR!

Ekosistemin zarar göreceği belirtilen açıklamada, yeni toplum sağlığı sorunlarına neden olacağına işaret edilerek, toplum vicdanında onarılamayacak zararlar oluşturacağı vurgulandı.

TASLAK ÖZENSİZ HAZIRLANMIŞ!

Açıklamada, "Hayvanların sokaklarda olmaması gerektiğini savunan vatandaşlarımızın bile bu yöntemle ilgili memnun olmayacağı sonuçlar doğuracağı düşüncesindeyiz. Diğer taraftan meslek adımızın (Veteriner Hekim) bile birçok defa hatalı (Veteriner) yazılmasının taslağın oldukça özensiz hazırlandığını bize düşündürmektedir." denildi.

Yapılan açıklamada, "Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak bu haliyle bu taslağın yanında olmayacağız" ifadeleri kullanıldı. Yaşatmanın temel alındığı çözümlerin hala mümkün olduğu belirtilen açıklamada, birliğin bu konuda inisiyatif almaya hazır olduğu belirtildi.

Açıklamada, TVHB'nin Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşmek üzere Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon toplantısına katılacağı da kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri