YÖK'ten "Üniversite Sistemi Değişiyor" iddialarına yanıt

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı medya organlarında yer alan "Üniversite sistemi değişiyor" haberinin gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir değişiklik çalışmasının bulunmadığını açıkladı.

YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberlerin asılsız olduğu belirtildi. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı’nda YÖK tarafından gerçekleştirilen bir sunumda, yükseköğretimle ilgili çeşitli konuların ele alındığı ifade edildi. Bu konular arasında üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları, ihtisaslaşma programları, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon gibi meseleler yer aldı.

Toplantıda, YÖK Başkanı Erol Özvar ve üyeleri tarafından önümüzdeki 30 yılda yükseköğretimi etkileyecek değişimlerle ilgili hazırlıkların ve projelerin sunumu yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, toplantının gelecekte de devam edeceği bilgisi verildi.

Ayrıca, YÖK, haberde bahsedilen konuların toplantıda hiç gündeme gelmediğini vurgulayarak, "Yükseköğretim Kurulu'nu yıpratmaya yönelik bu habere itibar edilmemesini, basın ve yayın organlarının daha sorumlu davranmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri