Yükseköğretim Kurulundan vakıf üniversitelerine uyarı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf yükseköğretim kurumlarını eğitim öğretim ücretlerine enflasyon oranının üstünde zam yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Yükseköğretim Kurulu, vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik gönderdiği bir yazıda, bazı kurumların eğitim ve öğretim ücretlerine enflasyon oranının üzerinde zam yapmasıyla ilgili şikayetlerin olduğunu belirtti. Yazıda, vakıf yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim ücretlerini belirlerken kar amacı güdemediklerine dair mevzuat düzenlemelerine atıfta bulunuldu ve öğrencilerin taleplerinin dikkate alınması gerektiği vurgulandı. Aynı zamanda, eğitim ve öğretim ücretlerindeki artışın enflasyonun üzerinde olmaması gerektiği ifade edildi.

Yazıda ayrıca, daha önce duyurulan bir karar da hatırlatıldı. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşlar ve öğrencilerin barınma durumları, sosyal koşulları ve sürdürülebilir öğretim süreçleri gibi çeşitli etkenlerin birlikte değerlendirildiği ve depremzedelere eğitim ve öğretim ücretleri, burslar ve barınma ihtiyaçları konusunda kolaylık sağlanmasıyla ilgiliydi.

Yükseköğretim Kurulu, vakıf yükseköğretim kurumlarının bu konularda gerekli hassasiyeti göstermelerini ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için adımlar atmalarını talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri