Zonguldak'taki cinayetin ardında silah ticareti çıktı

Zonguldak'ta 60 yaşındaki Hayrettin Çorukcu ile yeğeni Yüksel Kürekci'nin ormanlık alanda öldürülmesi olayının faili, köy sakini olan 28 yaşındaki Ö.Y. çıktı.

Zanlı, cinayeti aralarındaki silah ticareti anlaşmazlığı nedeniyle işlediğini itiraf etti ve tutuklandı.

Olay, Zonguldak'ın Devrek ilçesi Alpaslan köyünde 10 Ekim'de meydana geldi. Hayrettin Çorukcu olay yerinde hayatını kaybederken, yeğeni Yüksel Kürekci kaldırıldığı hastanede öldü. Olayın ardından Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 8 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, suçla bağlantılı olabileceği düşünülen 10 av tüfeğine el konuldu.

Sorgulamada, Ö.Y., Yüksel Kürekci ile aralarında daha önce gerçekleşen bir tabanca alışverişi nedeniyle husumet olduğunu belirtti. Olay günü yaşanan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü ve ruhsatsız av tüfeğiyle önce Yüksel Kürekci'ye, ardından da Hayrettin Çorukcu'ya ateş ettiğini ifade etti. Olay sonrası tartışmaya neden olan ruhsatsız tabancayı ve mermileri ormanlık alana gömdüğünü, eve döndüğünde ise üzerindeki kıyafetleri ve boş kartuşları yaktığını söyledi.

Ö.Y.'nin yer göstermesiyle ruhsatsız tabanca ve mermiler bulundu ve delil olarak el konuldu. Olayda kullanılan av tüfeği de teşhis edilerek ekiplere teslim edildi. Gözaltına alınan diğer 7 şüpheli serbest bırakılırken, Ö.Y. geniş güvenlik önlemleri altında Devrek Adliyesi'ne getirildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak Beycuma Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri