Haftanın Kültür-Sanat Ajandası (14-21 Nisan 2023)

Aleyna Doğan

Sinema keyfinden vazgeçemeyenler için beyaz perde bu hafta komedi dolu bir haftaya yelken açıyor... Sinema salonlarında komedi yapımlarının yanı sıra animasyon ve dram severler için de seçenekler bulunuyor… O halde işte sizler için hazırladığım ‘Kültür-Sanat Ajandası’…

-SİNEMA-

Süper Mario kardeşler Filmi

Süper Mario Kardeşler Filmi, Brooklyn'de yaşayan iki musluk tamircisi olan Luigi ve Mario'nun fantastik maceralarını anlatıyor. Mario ve erkek kardeşi Luigi, bir ana su borusunu tamir ederken gizemli bir borudan geçerek sihirli bir dünyaya ulaşırlar. Ancak kardeşler bu yeni dünyada ayrılırlar ve Mario, kardeşi Luigi'yi bulmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkar. (Yayınlanma tarihi: 14 Nisan 2023)

Hava Muhalefeti

Hava Muhalefeti filmi, sevgililer Cemil ve Gözde'nin bir hafta sonu kaçamağı için bindikleri uçakta beklenmedik olaylarla karşılaşmalarını anlatıyor. Milletvekili adayı olan Cemil Yıldırım ve sevgilisi Gözde, Bodrum uçağına binerler ve eğlenceli bir yolculuk geçirmeyi planlarlar. Ancak uçaktaki diğer yolcularla birlikte, beklenmedik bir sürprizle karşılaşırlar ve yolculuk kahkaha dolu bir maceraya dönüşür. (Yayınlanma tarihi: 14 Nisan 2023)

Mannu Çanakkale’de

Sevimli koala Mannu, sahibi William'ın yanında Anzak törenlerine gitmek için onun çantasına gizlice girer. William, Çanakkale Savaşı'ndan hatıra olarak dedesinden aldığı değerli bir madalyonu da yanında taşımaktadır. Ancak madalyonun peşindeki hırsızlar da onları takip etmektedir. William ve Mannu gemiyle İzmir'e seyahat ederken bir arbede çıkar ve Mannu, hırsızlar ve madalyon suya düşer. Mannu kıyıya ulaşır ve sahibini bulmak için yola koyulur. Sokak kedisi Pala'nın yardımıyla ilerlerken, yine hırsızların eline düşer. Bu kez polis Ayşe ve köpeği Minik Mannu'yu kurtarır. Mannu'nun Gelibolu'ya uzanan bu yolculuğunda, yaşlı bir nine her zaman ona yardım eder. Ancak aslında gerçekler göründüğünden çok daha farklıdır. (Yayınlanma tarihi: 14 Nisan 2023)

Hadi Hayırlısı: Istakoz’un Haritası

Maşa ve Koca Ayı, Rusya'da geçen bir çizgi film serisidir. Seri, Maslenitsa Festivali'nde Koca Ayı'nın kaybettiği yarışma sonrası kendisine yeni bir arkadaş bulmasıyla başlar. Arkadaşı olan vahşi ve küçük Maşa, Koca Ayı'nın evine sığınır ve orada yaşamaya başlar. İkili, ormanın çeşitli maceralarıyla karşılaşır ve bu maceralarda birbirlerine destek olurlar. Maşa'nın enerjisi ve Koca Ayı'nın aklıyla birleşen ikili, her zaman bir çözüm bulur ve herkesi mutlu eder. (Yayınlanma tarihi: 14 Nisan 2023)

Renfield

Renfield, Bram Stoker'ın klasikleşen eserinde Dracula'nın yardımcısı olarak bilinen Renfield'ın hayatına odaklanıyor. Yıllar boyunca eziyet gören Dracula’nın yardımcısı Renfield, efendisinin her emrinin yerine getirmek zorunda kalır. Yüzyıllar süren esaret hayatından sonra Renfield şimdi yeni bir hayatın kapılarını aralama fırsatı yakalar. Karanlıklar Prensi’nin gölgesinin dışında bir hayat olup olmadığını görmek için hazır olan Renfield, öncelikle bu karşılıklı bağımlılık halinden kurtulmanın yolunu bulmak zorundadır. (Yayınlanma tarihi: 14 Nisan 2023)

Ela ile Hilmi ve Ali

Ela, Hilmi ve Ali'nin hayatı, bir gün ansızın değişir. Bir deprem sırasında evleri hasar gören Ela ve ailesi, Hilmi'nin yardımıyla çadır kentte barınmaya başlarlar. Hilmi, uzun yıllardır eğitmen olarak görev yapmaktadır ve depremzedelere yardım etmek için elinden geleni yapar. Bu sırada, Hilmi'nin ders verdiği okulda çalışan apartman görevlisinin oğlu Ali, iki senedir sınıfta kalmıştır ve matematik dersinde sıkıntı çekmektedir. Hilmi, Ali'ye özel dersler vererek onun başarılı olmasına yardımcı olmaya çalışır. Ancak, bir süre sonra üçlü tuhaf olaylarla karşı karşıya kalır. (Yayınlanma tarihi: 14 Nisan 2023)

Astroscope: Bir konser filmi

Bir Konser Filmi, ASTRO'nun üç yılı aşkın bir süredir verdiği ilk konserdir. Her üye, AROHA ile yeniden bir araya gelme düşüncesiyle heyecan ve beklentiyle doludur, ancak yoğun programların ortasında canlı bir konsere hazırlanmak kolay değildir. ASTRO'nun kariyerinde çok önemli bir anı anlatan ilgi çekici yapım, ASTRO'nun konser performansının yanı sıra samimi röportajlar ve sahne arkası görüntülerine de yer veriyor. (Yayınlanma tarihi: 14 Nisan 2023)

Adalet

Kendini ve sevdiklerini korumak için yasa dışı yolların içine düşen bir adamın hikayesini anlatıyor. Emir, uzun yıllar önce bir sınır ötesi operasyonda kaybettiği arkadaşının acısıyla yaşamaktadır. Bu kaybın etkisinden kurtulamayan Emir, özel harekât biriminden ayrılarak sessiz bir hayat sürmeye başlar. Ancak yıllar sonra hayatı beklenmedik bir şekilde değişir. Emir, uzun süredir görmediği dostlarının acımasızca öldürüldüğünü öğrenir ve adaleti sağlamak için yasa dışı yollara başvurur. (Yayınlanma tarihi 14 Nisan 2023)

-Netflix-

*Bilim İnsanı Ada Arı (Dizi)

Küçük bilim insanı Ada Arı ve iki yakın arkadaşı, merak ettikleri büyük sorulara yanıt bulmak için birlikte çalışıyorlar ve her şeyin nedenini keşfetmek için çaba harcıyorlar. (Yayınlanma tarihi: 22 Nisan 2023)

*Boğa Boğa (Film)

İstanbul'da iş adamı olan Yalın, bir finansal skandalın ardından eşi Beyza ile Assos'a taşınır. Huzur arayan Yalın, hayatı beklenmedik bir şekilde kabusa dönüşür ve düşmanlarının her yerde olduğunu fark eder. (Yayınlanma tarihi: 21 Nisan 2023)

*Bir Kez Daha (Film)

Amelia, 40. doğum gününde kaderini belirleyecek bir dilek tutar ve yeniden 18 yaşına, yani 2002 yılına dönmeyi ister. Ancak aynı günü sürekli yaşamaya başlayınca bu kararından pişman olur ve eski hayatına geri dönmek için çaba harcar. (Yayınlanma tarihi: 21 Nisan 2023)

-ANKARA’NIN KÜLTÜR-SANAT PROGRAMI…-

*TİYATRO

-Eksi Bir

Tarih: 15-29 Nisan

Yer: Farabi Sahnesi

-Özgür Turhan Stand Up

Tarih: 14 Nisan

Yer: Çankaya Sahne

-Sefiller

Tarih: 14 – 15 Nisan

Yer: Cüneyt Gökçer Sahne

-Hamlet

Tarih: 14-15 Nisan

Yer: Akün Sahnesi

-Hizmetçiler

Tarih: 14-15 Nisan

Yer: İrfan Şahinbaş

-Hisseli Harikalar Kumpanyası

Tarih: 14-15 Nisan

Yer: Küçük Tiyatro

-Yaramazlar Sirki

Tarih: 14-23 Nisan

Yer: Yenimahalle Dört Mevsim Tiyatro

-Şatonun Altında

Tarih: 15 Nisan

Yer: Tatbikat Sahnesi

-Medea’ya Göre Ahlak

Tarih: 15 Nisan

Yer: Çankaya Sahne

-Bir Delinin Hatıra Defteri | Erdal Beşikçioğlu

Tarih: 17 Nisan

Yer: Congresium Ankara

-KONSER-

- Barno Haknazarova Piyano Resitali

Tarih: 14 Nisan

Yer: Mozarthaus Sanat ve konser Evi

-Yaşar

Tarih: 14 Nisan

Yer: Jolly Joker Ankara

-Pinhani

Tarih: 14 Nisan

Yer: Milyon Performance Hall

-Cem Adrian

Tarih: 14 Nisan

Yer: Congresium Ankara

-Second

Tarih: 14 Nisan

Yer: If Performance Hall

-Zeynep Sazak

Tarih: 15 Nisan

Yer: The Clubhouse Jazz Bar

-Deniz Tekin

Tarih:19 Nisan

Yer: If Performance Hall

-The Away Days

Tarih: 21 Nisan

Yer: If Performance Hall

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.