Haftanın magazin olayları (26 Mayıs / 1 Haziran 2023)

Şilan Eylül Kandemir

Birçok insanın takip ettiği, geniş hayran kitlesine sahip ünlülerin yaşam tarzları, giydikleri, yedikleri/içtikleri, gittiği mekânlar ve özel hayatlarındaki gelişmeler merakla izleniyor. Özellikle günlük hayatımızda geniş bir zaman alan sosyal medya sayesinde ise uzaktaki ünlüler bir arkadaşımız gibi takip edebiliyor, onlara seslenebiliyor hatta iletişim kurabiliyoruz.

Günahları/sevapları, ihanetleri, güzellikleri, şok eden sözleri, kostümleri, kıyafetleri, saç stilleri, yeni sevgilileri ile gündemi belirleyen ünlülerin hayatlarındaki gelişmeleri, sosyal medyaya yansıyan olayları sizlere her hafta bu köşeden duyuracağım. Ünlülerin hayatında gözden kaçan, atladığınız her şeyi buradan sizlere aktaracağım.

Haftanın öne çıkan magazin olayları, ünlülerin bu hafta başına gelenler için hazırsanız; haydi başlayalım…

MERVE DİZDAR

Türkiye’nin gururu başarılarıyla adından birçok kez söz ettiren güzel oyuncu Merve Dizdar, Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki rolüyle 76. Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü aldı.

Nuri Bilge Ceylan imzalı "Kuru Otlar Üstüne" ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Merve Dizdar konuşmasında, "Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nuraylar’ın duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum" şeklinde konuşmuştu.

Güzel oyuncu ülkesini temsil edip en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı. Başarılarıyla da adından birçok kez gündeme gelen oyuncuyu birçok ünlü isim ve siyasiler tebrik etti. Tabii ki bir de güzel oyuncunun başarısını hazmedemeyen bir kitle olacaktı. Merve Dizdar, ödül töreninde yaptığı konuşma ile hedef gösterildi. Dizdar, daha önce de kıyafeti ile ilgili eleştirilere maruz kalmıştı.

Konuya ilişkin olarak Dizdar, açıklama yaptı. Reuters'a konuşan Dizdar, "Doğduğum ülke, buradaki kadınlar, hepimizin bir mücadelesi var, bu burada ve dünyanın her yerinde mevcut. Kadın olmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz ve ben de bunun hakkında bir konuşma yaptım" diye konuştu.

HAYAL KÖSEOĞLU

Oyuncu Hayal Köseoğlu, 28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun ardından gözyaşlarına boğularak isyan etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan oyuncuyu takipçileri linç etti.

Köseoğlu paylaşımında, “Alın buyurun belki hayatında kimseye zararı olmamış bir genç kadının ülkesi için döktüğü gözyaşları sizi mutlu eder. Hayırlı uğurlu olsun çatladık, patladık” diye konuştu.

Köseoğlu’na bu paylaşımı dolayısıyla takipçileri tepki göstererek hakaret etti. Güzel oyuncu da dayanamayıp bir paylaşım daha yaptı. Köseoğlu, Bana çatla patla, kudurun, kaybettiniz yazanlar. Size iki çift lafım var. Bizim çoğumuzun tuzunun ne kadar kuru olduğunu bilmiyorsunuz. Mesela benim hayatımda hiç geçim sıkıntısı çekmediğimi, iki tane yabancı dilim olduğu için yurt dışında her türlü tutunabileceğimi, dünyanın her yerinde para kazanabilecek bir türlü meziyetim olduğunu, hatta ailem sağ olsun belki hayatımda tek gün çalışmadan bile yaşayabileceğimi… Sizin CEHAPE dediğiniz çoğu insanın o kadar tuzu kuru ki. Ona rağmen akın akın oy vermeye gitti herkes işini gücünü bırakıp. Müşahit oldu. Türkiye’de insanların yüzü gülsün diye, refah seviyesi, kültür seviyesi, eğitim seviyesi artsın diye. Halkı saçma sapan ideolojilerle kandırıp sömüremesinler diye. Kadınlar kızlar güpegündüz, kapalı halleriyle bile tacizden tecavüzden korkmasınlar diye. Halka insan gibi davranılsın, saygı duyulsun, koyun muamelesi yapılıp cukkalar indirilemesin diye” ifadelerine yer verdi.

AHSEN EROĞLU

Güzel oyuncu Ahsen Eroğlu, 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun ardından ""Maalesef dayanabileceğim son noktaya gelmiş bulunuyorum. Bana gitme vakti göründü" diyerek ülkeden gitmek istediğini söyledi. Paylaşımının ardından takipçileri tarafından eleştirilere ve zorbalığa maruz kalan Eroğlu, gelen mesajlara ve tepkilere sosyal medya hesabından cevap verdi.

Eroğlu paylaşımında, “Ülkeyi terk edeceği iddiasından dolayı tepki mesajları aldığını söyleyen Ahsen Eroğlu, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Biraz sakin olabilir miyiz? Arkadaşlar elimden geldiğince kafaları netleştirmek istiyorum. Sonuna kadar okursanız çok sevinirim şimdi… Sabahtan beri bana gelen mesajları atılan başlıklara bakıyorum… 'Ülkeyi terk ediyor' diye yazıyor arkadaşlar… Ben ülkemi terk etmiyorum. Burası benim evim, çalışmakta olduğum bir iş arkadaşlarım ailem sevdiklerim var dönmek üzere giderim… Mesleğini çok seven biri olarak uzun zamandır oyunculuğuma ne ekleyebilirim, çizimlerimi nasıl geliştirebilirim diye düşünüyorum… Kendimi geliştirmek istiyorum… Bana katkı sağlayacak şeylere odaklanmak istiyorum. Tekrar üniversiteye gitmek istiyorum mesela, dil öğrenmek istiyorum… Yani mutsuz olduğum için değil, gelişmek ilerlemek için gitmek istiyorum. Devamını yazmayınca eksik kalmış haklısınız aslında… Bunlar sıklıkla röportajlarımda söylediğim şeyler… Yeni değil yani… Zaten bu niyetlerle gidecek ve sonrasında dönecektim. Ama dün yazdığımda zamanlaması itibariyle çok yanlış yerlere savruldu."

Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Son zamanlarda yaşadığımız ayrışmaya sandık başında çok yakından tanık olunca çok üzülüp bahsettiğim uzaklaşmanın şimdi daha iyi gelebileceğini düşündüm. Sandık görevini ülke sevgisi ile üstlenenlerden biriydim ben de… Orada yaşanan haksızlıklar için taraf olmadan mücadele verdim. Belki kabul ederler diye ikramlarımla gittim. Beraber çalışıyoruz, beraber yiyelim içelim istedim. Hiç tanımadığım insanlarla birlikte, farklı dileklerle aynı istekte çalışmak güzel bir deneyim…Kısa sürede ne çok kötü şey yaşadık… Elimizden geldiğince hepsine koşmadık mı? Hepsinde aynı niyetle çalışmadık mı? Kimse kimsenin kalbi için niyet okumasın lütfen… Mesaj kutum küfür kıyamet dolu… Öyle şeyler söylenmiş ki, bazılarını okurken inanın kanım dondu… Herkes istediğini düşünmekte özgür tabii ama biraz tartıp öyle karşı tarafa iletsek daha iyi değil mi? Neyin kimde nasıl yara açacağını nereden bilebiliriz? Ama yok yine de böyle düşünüyorum… Sen de bu şekilde duyacaksın derseniz bana da kötü sözün kimseye faydasının olmadığını hatırlatmak kalıyor. Söyleyeceklerim bu kadar, okuduğunuz için teşekkürler… Sevgilerimle…"

Sosyal medya güya insanların özgürce bir şeyler paylaşabildiği, içerik üretebildiği bir yer lakin, dünyada o kadar zorba insanlar var ki insanların düşüncelerine saygı göstermeyi bırak bir de kendinde karşı tarafa hakaret edecek lüksü bulabiliyorlar. Ne kadar acı…

HAKAN SABANCI

Bir markanın davetlisi olarak Cannes Film Festivali'ne giden Hande Erçel, etkinlik çerçevesinde düzenlenen AmfAR davetine sevgilisi Hakan Sabancı ile katıldı. Birlikte kamera karşısına geçerek pozlar veren çift, dün Türkiye'ye döndü. Oy kullanmak için erken dönen çift, havalimanında görüntülenmişti. Hande Erçel ile havalimanında görüntülenen Hakan Sabancı muhabire tepki gösterdi. Daha önce de birkaç kez tatil dönüşü havalimanında görüntülenen çiftten Hakan Sabancı, bu durumdan rahatsız olduğunu belirterek "Güzeldi, keyifliydi. Seçim için döndük. Her seferinde seninle böyle konuşacak mıyız? Her seferinde havalimanında aynı görüntü biraz komik olmaya başlıyor. Ben artık biraz rahatsız olmaya başladım" diyerek tepki gösterdi. Erçel ise o sırada Hakan Sabancı’nın muhabirlere verdiği tepki karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

PINAR DENİZ

Başarılı oyuncu yer aldığı her projede kendine hayran bırakıyor. Deniz’in 31 Mayıs'ta Disney Plus'ta yayınlanacak olan yeni dizisi Aktris’in galası gerçekleşti.

Galada gazeteciler, Pınar Deniz’e “Mimiklerinizi kullanmada kimi örnek aldınız ya da kimi izlediniz?” sorusu sordu. Deniz gayet samimi bir şekilde cevap vererek, “Kimseyi örnek almadım açıkçası. Tamamen kendimi karaktere bırakıp, ne çıkıyorsa ona odaklandım. Sadece içinde olmayı niyet ettim. Bu kadar” diye konuştu. Bu sırada rol arkadaşı İpek Çiçek’in yüz ifadesi ise dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.