Haftanın Sinema Seçkisi (30 Haziran-7 Temmuz 2023)

Yasin Şahin

Her hafta vizyona giren yeni filmler ve dijital platformlarda öne çıkan yapımları sizler için hazırladığım ‘Haftanın Sinema Seçkisi’ köşeme hoş geldiniz. Bu hafta özellikle aksiyon ve korku ağırlıklı ikisi yerli sekiz yeni film sinema salonlarındaki yerini alıyor.

Herkese iyi okumalar ve şimdiden iyi seyirler

INDİANA JONES VE KADER KADRANI

Harrison Ford'u yıllar sonda Indiana Jones olarak beyaz perdeye geri getiren son macera filmi olan "Indiana Jones ve Kader Kadranı" filminde yönetmenlik koltuğunda James Mangold var. Steven Spielberg, 80’lerdeki orijinal üçlemeden ve 2008’deki “Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı”ndan sonra, bu kez yönetmen koltuğunu James Mangold’a devrediyor. Mangold, X- Men Logan, Asfaltın Kralları ve Sınırları Aşk filmleriyle adını duyurmuştu. James Mangold ayrıca John-Henry Butterworth ile filmin senaristliğini de yapıyor. 2 Saat 34 dakika süren aksiyon ve macera dolu filmin başrollerinde Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen isimleri yer alıyor.

FİLMİN KONUSU

Indiana Jones ve Kader Kadranı, emekliliğe hazırlanırken kendisini yeni bir maceranın içerisinde bulan ünlü arkeoloğun hikayesini konu ediyor. Arkeoloji profesörü olan saygıdeğer Dr. Indiana Jones, New York'taki Hunter College'da yıllarca öğretmenlik yaptıktan sonra artık emekli olmak üzeredir. Emekli olup, huzurlu bir yaşam sürmek aslında Jones için en idealidir çünkü arkeolog, aklını aşan bir dünyada yolunu bulmak için sürekli mücadele etmektedir. Ancak çok tanıdık bir kötülüğün pençeleri eski bir rakibin kılığında geri dönerken Indiana Jones, eski ve güçlü bir eserin yanlış ellere geçmemesi için şapkasını takmalı ve bir kez daha kırbacını eline almalıdır.

SİSU

Jalmari Helander’in yönetmelik koltuğunda oturduğu Sisu filmi ikinci dünya savaşının son günlerinde Nazilerle mücadele eden bir askerin hayatını anlatıyor. Fin yönetmen aynı zamanda filmin senaristliğini de yapıyor. Fince bir kelime olan Sisu filmi, hem tarihi konusu hem de dram ve aksiyon sahneleriyle nefes kesici bir film olarak vizyonda bizleri bekliyor. Jorma Tommila, Aksel Hennie, Jack Doolan’un başrolleri paylaşacağı filmin süresi 1 saat 31 dakika.

FİLMİN KONUSU

"Sisu", İkinci Dünya Savaşı’nın son günlerinde bir yandan hava şartlarıyla boğuşurken bir yandan da Naziler karşısında hayatta kalmak için mücadele eden eski bir askerin hikayesini konu ediyor. Aatami adında eski bir asker, İkinci Dünya Savaşı’nın son günlerinde Finlandiya’nın vahşi topraklarında altın bulur. Bir an önce şehre gitmeye çalışan Aatami, bu sırada şehri yerle bir eden Naziler ile karşılaşır. Naziler, Aatami’nin altınlarını çalar ancak çok geçmeden sıradan bir madenciye bulaşmadıklarını anlarlar.

BİR BORU HATTI NASIL PATLATILIR

1 Saat 44 dakikalık gerilim filmi olan How To Blow Up A Pipeline’ın yönetmenlik koltuğunda Daniel Goldhaber yer alıyor. Daniel Goldhaber ayrıca Ariela Barer ile filmin birlikte senaristliğini de paylaşıyor.

Ariela Barer senaristliğin yanında Kristine Frøseth, Lukas Gage ile birlikte filmin başrol oyuncularından da biri. 2012 yapımı The Summer filmiyle adından söz ettiren ABD’li yönetmenin bu filmi birçok uluslararası festivalde de boy gösterdi. Bir festival filmi olan Bir Boru Hattı Nasıl Patlatılır Filminin konusu şöyle

FİLMİN KONUSU:

Bir Boru Hattı Nasıl Patlatılır, kısmen yüksek riskli bir soygun ve kısmen de iklim krizinin radikal bir şekilde istismar edilmesi olan bir petrol boru hattını sabote etmek için cüretkar bir görev yürüten genç çevre aktivistlerinden oluşan bir ekibe odaklanıyor. Çevre aktivistlerinden oluşan bir grup, yaşadıkları bölgeye zarar veren bir boru hattı şirketine karşı, cesurca ve ses getirecek bir plan yapar. Petrol boru hattını imha etmeye kararlı olan ekip, aynı zamanda petrol endüstrisinin sebep olduğu tahribatı toplumda tartışmaya açmaya çalışır. Ancak bu zorlu süreçte, ciddi engellerle karşı karşıya kalırlar.

ŞEYTAN UYKUDA

Bir korku filmi olan Şeytan Uykuda’ nın yönetmeni Arjantin’li Nestor Sanchez Sotelo. Sotelo özellikle yapımcı olarak Arjantin sinemasının öncülerinden birisi. Yönetmen olarak üçüncü kez seyirci karşısına geçecek Sotelo’nun Şeytan Uykuda filminin senaristliğini Hernán Moyano yapacak. Başrollerde ise Maria Abadi, Jorge Booth, Marco De la O yer alıyor.

FİLMİN KONUSU:

Seçkin bir polis biriminin genç bir üyesi olan Camila, tehlikeli bir operasyona dahil olur. Üyelerinin kendilerini yakarak öldürdüğü bir ritüel sırasında müdahale eden Camila'nın vücudunun her yerinde ciddi yanıklar oluşur ve komaya girer. Uzun süren iyileşme sürecinde olan savcı arkadaşı Fatima ve ortağı olan eski erkek arkadaşı Angel yardımcı olur. Ancak gün geçtikçe Camila'nın iyileşmesi beklenirken o, tuhaf davranışlar sergilemeye başlar. Filmin süresi 1 saat 25 dakika

HEDEFTEKİ ADAM

Kore Yeni Dalga sinemasının önde gelen birkaç kadın yönetmeninden biri olarak kabul edilen Yim Soon-rye yönetmenliğindeki Dram Aksiyon filmi Hedefteki Adam filmi Taliban tarafından rehin tutulan Güney Koreli vatandaşları için nefes kesen bir kurtarma operasyonunu konu ediyor. Ahn Young-soo senaristliğindeki filmde başrolleri Jung-Min Hwang, Hyun Bin, Ki-young Kang paylaşıyor. 1 saat 48 dakikalık filmin konusu şöyle:

FİLMİN KONUSU

Hedefteki Adam, Taliban tarafından kaçırılıp, rehin tutulan Güney Koreli vatandaşları kurtarmak için birlikte çalışan bir diplomat ile yerel Ulusal İstihbarat Servisi ajanının hikayesini konu ediyor. Bir grup Güney Koreli turist Taliban tarafından rehin alınır. Rehinelerin sorunsuz bir şekilde kurtarılmasını sağlamak için Koreli bir diplomat Afganistan'a gönderilir. Ancak tüm önlemler başarısız olur ve bir rehine öldürülür. Bu durum üzerine diplomat, hayatta kalan rehineleri kurtarmak için Ulusal İstihbarat Servisi ajanı ile çalışmak zorunda kalır.

GENÇ DENİZ CANAVARI RUBY

Bu haftanın animasyon filmi Kirk DeMicco, Faryn Pearl ikilisinden geliyor. Amerikalı bir kadın bir erkek iki yönetmen tarafından çekilen filmde hem komedi hem aksiyon sahneleri sıkça yer alıyor. 1 saat 30 dakikalık bu aile animasyonunun oyuncu kadrosunda Lana Condor, Toni Collette, Jane Fonda gibi isimler yer alıyor. Filmin konusu şöyle

FİLMİN KONUSU

Okuluna uyum sağlamaya çalışan 16 yaşındaki Ruby Gillman, ne kadar çabalasa da görünmez olduğunu hisseder. Kesirlerdeki başarısından dolayı kendisine hayran olan, hoşlandığı çocuğa matematik dersi veren Ruby, annesinin denize girmesini yasakladığı için okul arkadaşlarıyla plajda takılamaz. Ancak annesinin ilk kuralığını çiğnediğinde, hayatıyla ilgili çok önemli bir şey keşfeder. Savaşçı Kraken kraliçelerinin torunu olduğunu öğrenen Ruby, hükümdar büyükannesi, Yedi Denizin Savaşçı Kraliçesi’nden tacı devralmanın kaderinde olduğunu keşfeder. Krakenler, okyanusları ezelden beri kendileriyle savaşan deniz kızlarına karşı korumaktadır ve bu durum Ruby için bir sorun oluşturur. Çünkü okulun popüler kızı Chelsea bir denizkızıdır. Kendi kimliğini kabul etmesi gereken Ruby, sevdiği insanları korumak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Bu hafta vizyona girecek 6 yabancı filmi inceledik. 2 tane yerli film var bu hafta vizyona giren. Biri Korku bir diğeri aksiyon filmi. O aksiyon filmi ile başlayalım

GERİ SAYIM

2 saate yakın bir aksiyon filmi olan Geri Sayım filminde yönetmenlik koltuğunda birçoğumuzun oyuncu olarak hatırlaması daha muhtemel olan Aykut Taşkın var. Aykut Taşkın’ın yönetmen olarak sinematografisinde muhabir Fulya Öztürk’ün hayatını konu edindiği 2021 yapımı Fulya belgeseli ve bir komedi filmi olan 2022 yapımı, Yanlış Anlama 2 var. Çiçeği burnunda yönetmenin ilk aksiyon filmi olan Geri Sayım filminin Senaristliğini Çetin Büyükakın yapıyor. Oyuncu kadrosunda da BKM’den tanınan Metin Pıhlıs, Hilmi Deler ve Veysel Demir yer alıyor.

FİLMİN KONUSU

Geri Sayım, babasının intikamını almaya çalışan genç bir adamın hikayesini konu ediyor. İş insanı Ethem, Wind'in babasının önce yıkımına sonrasında da ölümüne neden olur. Çocukken yaşadığı bu trajediyi unutmayan Wind, babasının intikamını almaya yemin eder. Bu amaçla yıllar süren bir çalışma gerçekleştiren Wind, sonunda istediği seviyeye gelir. Wind adıyla internet ortamında başarılı bir hacker olarak var olmayı başaran genç, pek çok kişinin korkulu rüyası olur.

GİZEMLİ MESAJ

Ve her hafta yerli film denince olmazsa olmazlarımızdan olan Korku filmi. Bu haftaki yerli korku filmi uzun süredir birçok yerde reklamlarını gördüğüm Gizemli Mesaj filmi var. Tayfun Can Demirtaş‘ın hem yönetmen hem senarist olduğu filmin başrol oyuncuları Erkan Özmen, Ayşegül Kaygusuz, Yaprak Tüter. Genelde cin konulu korku filmleriyle gördüğümüz Tayfun Can Demirtaş’ın dördüncü filmi olan Gizemli Mesaj 1 saat 30 dakikalık bir film.

FİLMİN KONUSU

"Gizemli Mesaj" kaybolan ablasını bulmaya çalışan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Ailesini trafik kazasında kaybeden Elif'in hayattaki tek dayanağı ablasıdır. Ancak ablasının da gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasıyla Elif kendisini bir kabusun içinde bulur. Halüsinasyonlar görmeye başlayan Elif, bir yandan da ablasını bulmak için araştırma yapar. Araştırmaları sırasında gizemli bir adam ile tanışan genç kadın, gün geçtikçe gizemli kişi ile ilişkisini ilerletir ve biraz kafasını dağıtmak için onunla birlikte bir adaya gitmeye karar verir. Ancak Elif'in bilmediği şey, ablasının arayanın sadece kendisinin olmadığıdır...

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.