Hayalleri çalanlar bilsin ki yarına kalır yanına kalmaz!

Enver Baltaş

Kooperatifler ortak ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaç ve istekleri müşterek sahip olunan ve demokratik olarak kontrol edilen bir işletme yoluyla karşılamak üzere gönüllü olarak bir araya gelen insanların oluşturduğu özerk bir teşkilattırlar.

Burada amaç bireysel başarılamayan işlerin ortak hareketle elde edilmesi amaçlanmaktadır ki doğru ve ahlaki olursa kesinlikle çok mantıklı bir sistemdir. Oysa ülkemizde öyle mi? Asla öyle değil. Kooperatifi fakirler kurar, istenilen katma değer seviyesine ulaşırsa zenginler ona çöker. Ülkemdeki tam tarifi bu.

Çökme esnasında insanı ahlaki ve vicdani tüm değerler hiçe sayılır. Taciz, tahrik, tehdit ne varsa uygulanır. Ekonomisi zayıf insanımızın tek sığınma kapısı Allah'a havale edip beladan uzak durmak için geri çekilmeyi tercih eder. Bunu çok iyi bilen emperyalist zihniyetli ahlaksızlar ve onlara hizmet eden, kendine hukukçu diyen paragöz avukatlar menfaat birlikteliği çerçevesinde birleşerek her şeyi istedikleri gibi dizayn ederler.

Bu ahlaksız zihniyet sayesinde Türkiye kooperatif çöplüğü haline dönmüş ve insanlar bu tarz yapılardan gözü korkmuştur.

Yıllardır kooperatif yapılanmasının başarı getireceğini savunan biri olarak Eskişehir Sivrihisar'da verimi düşük arazileri değerlendirip badem bahçeleri kurarak "Ülkenin değersiz değil, doğru değerlendirilmeyen arazisi var" tezini uygulamalı göstermek için bir kooperatif kurduk . Çok da başarılı olduk elhamdülillah. Bu sayede bölge arazileri 100 kat değer artışı sağladı, bu da içinizdeki emperyalist zihniyetli ahlaksızın harekete geçmesine yetti . Türlü hilelerle bu oluşumu ele geçirerek şu an bölgeyi kendine rant kapısı yaptı. "Bu kim?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Eskişehir Sivrihisar'da badem projesinin mimarı kim diye sorun. Olay tüm şeffaflığı ile çıkar karşınıza. Ben tek şey söylüyorum bana inanıp projeye dahil olan insanlara: Yarına bırakırım ama yanına bırakmam. Kalın sağlıcakla...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.