Hayallerin bu sezon ki konumu: İstanbul Olimpiyat Stadyumu

Ömercan Özmen

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarıl final heyecanı bugün oynanacak dev karşılaşma ile başlıyor. Bu akşam İspanyol devi Real Madrid evinde İngiliz ekibi Manchester City’i ağırlıyor.

Santiago Bernebeu’da bu akşam bizleri bir futbol şöleni bekliyor. Bir tarafta Şampiyonlar Ligi’ni defalarca kazanan Real Madrid, diğer tarafta Pep Guardiola’nın Manchester City’si… İstanbul’daki finalde sahada olmak isteyen iki dev takım bu akşam kozlarını paylaşacak.

Los Galacticos…

Daha önce Man.City özelinde yazdığım yazımda da belirtmiştim, Real Madrid bir bölüm sonu canavarı. Şartlar ne olursa olsun, Real Madrid hangi konumda olursa olsun konu Şampiyonlar Ligi ise Real Madrid kazanmanın bir yolunu bulur… Bu turnuvayı en çok kazanan takım olan Real Madrid, bugünde final için zorlu bir sınav verecek. Ancelotti ve öğrencileri, kimilerine göre şu an dünyadaki en formda ve başarılı takımıyla yani Manchester City ile karşılaşacak. Evindeki ilk maçta avantaj elde etmek isteyen Real Madrid, İstanbul’daki final rüyası için kazanmanın peşinde. Madrid temsilcisi çok zor bir sınav verecek ancak Real Madrid en çok böyle hikayeleri sever… Ne zaman ‘’Real Madrid’i yenebiliriz veya Real Madrid’in zayıf yanını buldum’’ derseniz Real Madrid sizi o zaman yenmeye daha yakın olur…

Manchester’ın mavi tarafı…

Bir de uzun süredir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hayali kuran Man. City var. Man.City bu turnuva özelinde kazanamama şanssızlığını bu sezon kırmanın peşinde. Bir önceki tur harika bir futbolla Bayern Münih’i eleyen City, bu akşam İspanya’da bölüm sonu canavarına konuk oluyor. Geçen sezon Real Madrid’e elenen Man.City, bu akşam kazanan taraf olarak turu İngiltere’ye, rövanş maçına götürmek istiyor. Pep Guardiola maçtan önce yapılan basın toplantısında geçen sezon oynanan maça da değinerek, geçen sezon Real Madrid'e kabullenmesi çok zor bir şekilde elendiklerini ifade ederek Guardiola, "İlk maçta mükemmeldik, rövanşta burada da iyi oynadık ama futbol böyle bir şey, tur için yeterli olmadı. Bunu kabul edip, ilerlemek, önümüze bakmamız gerek" dedi. Guardiola ayrıca, ‘’İntikam için burada değiliz’’ diyerek o maçı aslında tamamen unuttukları psikolojisini yaratmaya çalışıyor gibi duruyor. Bakalım Manchester City artık adını finale yazdırıp rüyasını gerçeğe dönüştürebilecek mi?

Her şey İstanbul'daki final bileti için

Hem atmosfer olarak hem mücadele hem de sahadaki futbol kalitesi olarak ‘’gurme’’ bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum. Harika iki teknik adam ve dünyanın en iyi futbolcularından kurulu iki dev takım yarı final için sahada olacak. Bu maçtan çıkacak sonuç, turun İngiltere ayığını da önemli derecede etkileyecek. Bu akşam kimseye söz vermeyin sevgili futbolseverler, bu maçta kaçıracağınız her dakika için daha sonra pişman olabilirsiniz. Bu kupanın gediklisi Real Madrid yine kazanabilecek mı? Yoksa Man.City artık ben de büyük takımım diyerek final için avantajı kapabilecek mi? Bu soruların cevabını bu eşleşmenin sonunda alacağız. Bakalım İstanbul’da oynanacak finalde bileti hangi takım alacak…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.