Kemik: Zirvede kalmak her zaman kolay olmuyor

Veli Sarıtoprak

Başkanın bu günkü konuğu Karadeniz’de bir marka isim Mehmet Kemik. Kendisi Bartın’ın sevilen sayılan ve sözü dinlenen bir işadamı ve müteahhidi. TÜSİAV Bartın İl Koordinatörü sevgili dostum Mehmet Kemik i takdim ediyorum.

Veli Sarıtoprak: TÜSİAV Bartın İl Koordinatörü Mehmet Kemik kimdir tanımak isterim?

Mehmet Kemik, 07.10.1956 Bartın doğumlu olup ilk orta lise tahsilini Bartın da tamamladıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi harita mühendisliği şimdiki adı jeodezi ve fotogrametri mühendisliğini bitirdi. Bartın kadastro müdürlüğünde kontrol mühendisliği yaptıktan sonra istifa ederek serbest hayata mühendislik müşavirlik bürosu açarak başladı. Bu arada Amasra belediyesi fen işleri müşavirliği yaptı.

Kemik İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. Kemik Mühendislik adıyla 1983 yılında kurulmuştur. Kuruluşun ilk yıllarında Harita Kadastro mühendislik Hizmetleri yapan firma 1995 yılına kadar hali hazır harita, imar uygulama, parselasyon ve imar planı yapı işleri ile faaliyetini sürdürmüştür.

Veli Sarıtoprak: İnşaatçılığa ne zaman başladınız?

Mehmet Kemik: 1986 yılında babam merhum Burhan KEMİK ile birlikte Kemik İnşaat temeli atılmış ve firma ismi Kemik İnşaat olmuştur. 1986 yılında Gölbucağı Kemik Sitesi ile başlayan inşaatlar ağırlıklı olarak konut olmak üzere sanayi yapıları yazlık konut işyeri olarak kalıcı konutlar yapmıştır. İlk site Bartın da Kemik İnşaat tarafından yapılmış olup günümüze kadar bir çok site apartman villa, işyeri fabrika gibi endüstriyel yapılarda da aranana isim ve marka olmuştur.

Halen üçüncü kuşak oğlum inşaat mühendisi Egemen Kemik ve kızım yüksek içmimar Meriç Kemik Çamlıdere ile birlikte Kemik İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. olarak ticari faaliyetimize proje üretim ve satış olarak devam ediyoruz. Konut alanında sayısız projelere imza atmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Disiplinli, güvenli, kaliteli ve satış sonrası hizmet anlayışıyla kurumsal kimliğe bürünerek zirvede kalmanın zorluğu ve bilinci altında 40 yıldır hizmetlerine devam etmektedir. www.kemikinsaat.com

Bartın Karakaş Caddesinde Merkez ofisi olan şirketin çeşitli yerlerde şantiyesi bulunmaktadır. Halen Bartın da site inşaatları, apartman ve işyeri ve Amasra ve İnkumu yazlık beldesinde yazlık konut inşaatlarına devam etmektedir.2006 Nisan ayında TS EN ISO 9001:2000 Kalite belgesini almaya hak kazanmıştır.

Veli Sarıtoprak: Sanayicilik deneyiminizin de olduğunu biliyorum bahseder misiniz?

Mehmet Kemik: Hali hazır harita, imar planı, parselasyon, imar uygulamaları, mühendislik ve inşaat hizmetlerini yıllardır sürdüren firma

1997 -2006 yılları arasında Bartın Organize sanayi bölgesinde 3500 m2 kapalı alan 21.00m2 açık alanda Ege Kemik Ağaç San. Tic. Ltd. Şti. unvanıyla orman ürünleri (parke, kereste, lambri, döşeme, palet) üretimini devam ettirmiştir. Ürettiği ürünlerde de kaliteyi ön planda tutan düşünce ile TSE ve TS EN ISO 9001:2000 Kalite belgeli üretim yapmanın kıvancını yaşamıştır.

Yunanistan da ilk uluslararası fuar deneyimi olmuş Azerbaycan a ilk parke ihracatını gerçekleştirmiştir. Daha sonra ham madde tedariki, ve parkedeki trend değiştiği için sektörden çıkarak ana işi olan inşaat sektörüne devam etmiştir.

Veli Sarıtoprak: Turizm alanında yatırımınıza şahit olduk, bu konu da bilgilendirir misiniz?

Mehmet Kemik: Bartın Yalı da şehri merkezinde Bartın il merkezinin ilk dört yıldızlı otelini inşa edip çalıştırmaktayız. 45 oda 115 yatak kapasitesiyle Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından 4 yıldız olarak belgelendirilen otelimiz sürdürülebilir sağlık ve hijyen sertifikası ile birlikte kapalı havuz sauna Türk hamamı 120 kişilik kahvaltı salonu 80 kişilik Park salon, konferans, çok amaçlı salon, Bone Cafe Restaurantı ile birlikte müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Uluslararası Booking’ce 9,7-9.8 puan olan otelimiz, otelz.com 9.3 puan almış Bartın ilinde sıfır atık belgesi alan ilk tesistir. www.kemikpark.com

Veli Sarıtoprak: STK’larda görevleriniz oldu sosyal hayatınızla ilgili neler anlatırsınız?

Mehmet Kemik: Bartın ilinde siyaset spor kültür turizm tanıtım ve gelişme konularında her alanda sivil toplum kuruluşu ve hizmet kuruluşlarında yöneticilik ve üyelik yaptım. Bartın Gençlik Spor Kulübü’nde yöneticilik yaptım Bartın Spor Kulübü’nde üyelik yaptım halen Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyeliğim devam ediyor.

Harita Mühendisliği Bartın il temsilciliğini kurarak başkanlığı yaptım, TMMOB il koordinasyon kurulu görevinde bulundum.

Bartın Belediye meclis üyeliği yaptım.

Bartın Lisesi Mezunlar ve Mensuplar Derneğini kurarak bir dönem başkanlığını yaptım. Bartın’ın ilk özel lise olarak başlayan lisesinin tarihsel ve kültürel yönlerini ortaya çıkararak her yıl düzenlenen Bartın’ın yöresel su böreğini “Su Böreği Günü” olarak geleneksel hale getirerek eski mezunlarla ve öğretmenlerimizle birlikte olma kaynaşma sevincini gerçekleştirdik.

Bu arada Bartın ticaret Sanayi Odası meclis üyesi oldum.1999-2005 yılları arasında Barın Ticaret ve Sanayi odasının en genç meclis başkanı olarak görev yaptım

2005-2009 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığı yaptım. Üç dönem üst kurul TOOB delegeliği yaptım.

Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı yaptığım Bartın Toptancılar Sitesi oluşumuna öncelik ettim, Bartın Toptancılar Sitesi’ni kurduğumuz kooperatifle 152 dükkan yaptık.

Bartın Üniversitesi kurulması için çok önemli kamuoyu bilgilendirmesi ve güncelliğini koruyan çalışmalar yaptık, öncü olduk görev yaptığım dönemde Bartın da Orman Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu vardı Bülent Ecevit Üniversitesi’ne bağlı olarak. Protokol yaparak Bartın TSO Beden Eğitimi Ve Spor Yüksek Okulu yapılması için destek ve sponsor olduk, fakülteye iki amfi yenilemesi yaptık, bu arada Bartın TSO’nun 100.yılını kutladık.

Orman ürünleri odun dışı ürünlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla Bartın da125 ortakla defne fabrikası kurduk sonraki yıllarda sermaye yetersizliği nedeniyle fabrikayı yönetim kurulundan bir arkadaşa sattık. O fabrika şimdi gelişerek ihracat ve Bartın ekonomisine değer oldu ayrıca parfüm losyon alanında da yatırım yaparak Bartın defnesini tüm dünyaya ürün ve parfüm losyon olarak satışa sundu.

Yönetim kurulu başkanlığından ayrıldıktan sonra Enerji Verimliliği Derneği Bartın İl başkanı olarak görev yaptım.

Şu an Sayın Veli Sarıtorak’ın Başkanlığını yaptığı TÜSİAV Türk Sanayici ve İşadamları Vakfının Bartın İl Koordinatörlüğünü yapıyorum.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.