Mansur Yavaş Ankara’ya inanıyor

Orhan Kemal Erkılıç

Travelexpo Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 4 gün boyunca Başkent’te ilgiyle takip edildi. anadolugazete.com.tr olarak bu önemli etkinlikteki gelişmeleri gün boyu duyururken, yapılan röportajlar ile çarpıcı açıklamaların iletilmesine katkı sunduk. 2 muhabirimiz her gün fuar alanındaydı. Ankara’nın tanıtımı ve gelinen noktanın ortaya konması için bu organizasyon çok önemliydi. 20 yılı aşkın süredir her alandaki gelişimine katkı sunmaya çalıştığımız Ankara, tıpkı EKO İKLİM Zirvesi’ndeki gibi bir hava yakaladı. Geçmişten bugüne bakınca; Başkent turizmi Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında daha önemli bir rol üstlenecek.

Çok sayıda isim, Ankara Ticaret Odası’nın öncülüğünde düzenlenen etkinlikte fuarın gücüne güç kattı. O isimlerden biri de hiç şüphesiz yaptığı konuşma ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş oldu.

HER YOL ROMA’YA DEĞİL HER YOL ANKARA’YA ÇIKIYOR!

ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’ndeki Fuarda yaptığı konuşmada Başkan Mansur Yavaş, şu önemli bilgileri paylaştı:

*Anafartalar Çarşısı yenilendi.

*Ulus Çarşısı tamamlandı.

*Ulus Hali yenileniyor.

*Posta Caddesi ve Çıkrıkçılar Yokuşu için ihaleye çıkılıyor.

*Bentderesi’ne inilen bölgeye Roma Yolu yapılıyor. Orada bulunan Roma Tiyatrosu tamamlandı.

*Hıdırlıktepe için Cumhuriyet Anıtı projesi hazırlandı.

*Hacı Bayram’a büyük bir meydan yapılacak.

*Ankara Kalesi İç Kale’de 2. Etap çalışmaları tamamlandı, 3. etap ihale edildi. Kale’de yerel kültür yaşatılacak.

*Farklı müzeler ile Ulus bir gezi alanına dönüştürülmek isteniyor.

*Ay sonunda Ulus trafiğinin yerin altına alınması projesi bitecek. Gençlik Parkı’nın önünden yerin altına alınacak trafik ile tarihi bölgede büyük bir meydan oluşacak.

*Ulus’tan Kızılay’a kadar ışıklandırma projesi sürüyor.

Ve gelelim konuşmadaki 2 önemli ayrıntıya…

YEREL TARİH DERSİ VE YEREL MEDYA…

ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Eğer Ankara’da turizmin olmasını istiyorsak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ankara Valiliği veya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün mutlaka okullarda ‘yerel tarih dersi’ vermesi lazım. Önce Ankara’da yaşayanlar Ankara’yı tanıyacak sonra başkalarına aktarmaları kolay olacak” dedi.

Daha önce savunduğumuz bir konuydu; “Ankara’yı önce Ankaralı keşfetmeli.” Bu anlamda birer ‘kent hafızası’ olan yerel gazeteler ve onların çalışanı gazeteciler, tıpkı ‘yerel tarih dersi’ gibi kıymetli. Medyada yerel/ulusal kavramı geride kalmaya başlarken; yerel, dünyada da önem kazanıyor. Ayrıca ülkemiz, Basın İlan Kurumu öncülüğünde dijital medyayı da yeniden şekillendiriyor ve güçlendiriyor. Bunlar 100 yıllık Başkent için büyük şans…

Toplantının sonunda ise Ankara’nın 2 mücevheri olduğunu ifade eden ABB Başkanı Mansur Yavaş, UNESCO Kültür Miras Listesine giren Gordion Antik Kenti ile Aslanhane Camii’nin önemine değinerek, bu sayının artmasıyla turizm canlılığının da geleceğini hatırlatarak şöyle seslendi: “Ben başaracağımıza inanıyorum.”

Mansur Yavaş’ın bu açıklamasına katılmamak ne mümkün!..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.