Mansur Yavaş’a rakip aranıyor

Orhan Kemal Erkılıç

Siyaset sahnesinde ‘yerel seçim’ ateşi alevlenmeye başladı. Medyanın gözü büyükşehir belediyelerine çevrilse de tüm ilçelerde heyecanlı bir hareketlilik var. Bu hareketlilik, anadolugazete.com.tr olarak gerçekleştirdiğimiz röportajlara ve haberlere de yansıyor. Bir gerçek var ki; Mansur Yavaş CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı ve rakibini bekliyor…

SON SÖZ GENEL MERKEZLERDE

Türkiye’nin 7 bölgesi ve 81 kentindeki aday adaylık süreci devam ederken kimi partilerde başlayan temayül yoklamalarının ilk sonuçları da gelmeye başladı.

Teşkilatların istekleri, seçmen beklentileri adayların belirlenmesinde etkili olacak kuşkusuz ama son sözü genel merkezler söyleyecek gibi!..

Başkent oluşunun 100. Yılı’nı kutlayan Ankara’nın tarihi eski, kendisi büyüktür ama sokaklarında fısıldananlar küçük bir ilçedeymiş gibi hızla yayılır.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunun taliplisi çok…

Ankara’da Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı ilk kesinleşen ve başkanlık için favori isim olarak öne çıkıyor.

Siyasi partiler açısından Ankara’da durum şu: Mansur Yavaş’ı koltuğundan indirmek için kimi aday göstersek?

AK PARTİ’NİN ARAYIŞI SÜRÜYOR

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın güç kaybettiğini savunanlar az değildi ama son dönemde bu türden yorumlar en aza indi…

Durum böyle olunca AK Parti cephesi hata yapmak istemiyor.

Peki, AK Parti’nin (hatta Cumhur İttifakı’nın) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak?

AK Parti açısından eski bakanlar, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve bazı mevcut ilçe belediye başkanlarının ismi gündemde.

Adaylık konusunda sürecin en başından beri geri adım atmayan tek isim Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok...

Açıklamaları, kente dair öneri ve eleştirileri ile kendisine alan açmayı başardı. Üstelik her seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen bir siyasetçi.

ABB eski Başkanı Mustafa Tuna’nın adı daha çok kişi tarafından söylenmeye başladı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ABB eski Başkanı Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek ile Altındağ’ın eski Belediye Başkanı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki de Mansur Yavaş’a rakip olma bakımından adı anılan isimler arasında.

ADAY ADAYI ÇOK AMA…

Bu isimlere eklenecek çok sayıda ‘aday adayı’ var ama unutulmaması gereken şu: AK Parti aday belirlerken kesinlikle hata yapmak istemiyor. Mansur Yavaş gibi iddialı bir ismin karşısına da kazanma şansı en yüksek isimle çıkmak istiyor. İYİ Parti’nin bir sürpriz yapıp yapmayacağı ise şimdilik bir bilmece…

Önce adayı sonra da başlayacak yarışı dikkatle takip edeceğiz…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.