Mansur Yavaş’tan Ankara için stadyum çağrısı: Adı 19 Mayıs kalsın

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile sabah Ankara Kent Konseyi’nde bir araya geldik.

Ankara Kent Konseyi Spor Çalışma Grubu olarak Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na (AASKF) bağlı kulüp temsilcilerini ABB Başkanı Mansur Yavaş ile buluşturduk. Etkinliğin ev sahipliğini Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile yazarımız ve AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu yaptı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın açıklamalarından önce merhum gazeteci Ali Öcal’ı ‘kutup yıldızı’na benzeterek anması hepimizi duygulandırdı.

TÜM SPOR DALLARI DESTEKLENİYOR

Spor kulüplerine çok önemli mesajlar veren Mansur Yavaş’ın yaptığı açıklamalarda şu başlıklar dikkati çekti:

*Spor denilince akla hemen futbol geliyor ama biz tüm spor dallarını destekliyoruz.

*Sizden bir konuda destek istiyorum… Yeni stadımız yapılıyor çok güzel; 45 bin kişi kapasiteli olacak. Stadyumun adı Yeni Ankara Stadyumu değil 19 Mayıs Stadyumu olarak kalmalı… Kent hafızası için adının değişmemesi gerekiyor.

*Spor yapılabilecek her uygun alana tesis yapmak istiyoruz. Çalışmalarımız var; Eryaman ve Batıkent’e yapılacak. Bağlıca’ya da kapalı spor salonu inşa edeceğiz.

*Büyükşehir Belediyesi’nin 4 spor kulübünde farklı branşlarda sporcularımız var. Ayrıca desteklediğimiz kulüpler var. Sporcularımız olimpiyatlarda da ülkemizi temsil edecek.

*Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 22 halı sahası var. Buraları kapalı spor salonlarına dönüştürmek istiyoruz ABB Meclisi’nden karar geçti ama uzun süreyle kiralananlar var. Yeni yapılacak tesisleri kiralamadan kulüplerin hizmetine vermek istiyoruz.

*Spor kulüplerine destek olmak boynumuzun borcu.

AKK BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ…

Programda bir konuşma yapan Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da çarpıcı bir konu hakkında kulüp yöneticilerini uyardı:

“Sadece bu sorun için bile sizlerin liderliğine ihtiyacımız var; Türkiye’de 4.5 milyondan fazla genç kendini evindeki odasına hapsetti ve birden fazla arkadaşı yok. Her spor kulübü başkanı bir Milli Eğitim Bakanı, bir Spor Bakanı kadar değerlidir ve ailelerin size ihtiyacı var

AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu ise ABB Başkanı Mansur Yavaş’a ilk seçildiği günden bu yana verdiği destek için teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.