Nalbantoğlu: Çocuklarımızın gelişimi için en önemli nokta sevgi ve güvendir

Veli Sarıtoprak

Bu haftaki konuğum Danışma Kurulu Başkanı olduğum, Ankara’nın en faal en etkin sivil toplum kuruluşlarının başında gelen GGYD Genç Girişim ve Yönetişim Derneğinin Yönetim Kurulu Üyesi olan Eğitimci sevgili Gülcan Nalbantoğlu.

Gülcan Hoca sahibi olduğu SEVGİM ANAOKULU’nu ve anaokullarına dair önemli bilgiler verdi. Herkesi ilgilendiren bu söyleşiyi ANADOLU okurları için sizinle paylaşıyorum.

Veli Sarıtoprak: Bize kendinizi ve okulunuzu kısaca tanıtır mısınız?

Gülcan Nalbantoğlu: 1979 Ankara’da doğdum. Evliyim ve iki çocuk annesiyim. İşletme ve Çocuk gelişimi alanlarında lisans eğitimlerimi tamamladım.23 yıldır sevgiyle, adım adım büyüttüğüm Sevgim Anaokullarının kurucusu olarak iş hayatında ve eğitim sektöründe aktif rol almaktayım. Sevgim Anaokulları Çayyolu bölgesinde üç ayrı binadan oluşan, üç büyük bahçe içinde kampüs bir anaokuludur.0-6 yaş gruplarını kapsayan okulumuz; özgüvenli, kendini tanıyan, soran ve sorgulayan, yeniliklere hızlıca ayak uyduran, çözümcül, laik, çağdaş ve Atatürkçü nesiller yetiştirmektedir. En temel gaye adına çocuklarımıza, kaliteli bir eğitim ile koşulsuz ve karşılıksız bir sevgi sunuyoruz. Değerlerimiz ise “insana saygı”, “topluma saygı”, “doğaya saygı”, “dürüstlük ve açıklık”, “kalite ve yenilikçilik”, “Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir gelecektir.”

Veli Sarıtoprak: Çocuk eğitiminde en önemli nokta nedir sizce?

Gülcan Nalbantoğlu: Çocuklarımızın gelişimi için en önemli nokta tabi ki sevgi ve güvendir. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı “İyi Eğitim Mutlu Çocuklar, Güçlü Bir Gelecek” felsefesini belirleyerek Ulu Önder Atatürk’ün bizlere işaret ettiği yönde, kendine güvenen, özgüveni yüksek, etkili iletişim kurabilen, problem çözebilen, yaratıcı, özgür düşünen ve sorgulayan bireyler olarak geleceğe hazırlıyoruz.

Veli Sarıtoprak: Okulunuzda uyguladığınız eğitim modeli nedir?

Gülcan Nalbantoğlu: Öncelikle Sevgim Anaokulları bünyesinde görev alan tüm eğitim personelimiz, üniversitelerin çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitim bölümlerinden mezun kişiler arasından dikkatle seçilmekte olup, hizmet içi eğitimden geçer. Uzman Psikoloğumuz eşliğinde çocuklarımızın gelişimi bireysel olarak takip edilir. Eğitim programlarımız Eğitim Koordinatörümüz tarafından hazırlanır ve takip edilir. Tek bir eğitim sistemini temel almıyoruz. Hem çağın gereklerini karşılayan hem de çoklu zekayı temel alan harmanladığımız bir eğitim sistemini kullanıyoruz. Her çocuğun öğrenme stilini kapsayan bir eğitim programımız var.

Veli Sarıtoprak: Okul seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Gülcan Nalbantoğlu: Kaç yıllık bir eğitim kurumu olduğu, uzman kadrosu, eğitime bakış açıları neler? Tabi ki en önemlisi güven, sevgi, samimiyet. Bir bireyin gelişiminde altın çağı olan 0-6 yaş döneminde çocuklarımızı yaşama ve geleceğe sevgi ve güven temelinde güçlü bireyler olarak hazırlıyoruz. Kişilik ve karakter gelişimi için son derece önemli olan 0-6 yaş dönemini önemsiyor ve çocuklarımızla ailelerimizin yaşamlarında işbirliğini temel alarak yer alıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.