Politika Kasabasının ‘oğul’ları kızları

Dursun Erkılıç

Türkiye’nin Başkenti Ankara’nın ‘Politika Kasabası’nda bulunan siyaset yanardağı hiç sönmüyor!

Demeçler şeklinde fışkıran lavlardan yükselen ‘dûd-i muannid’ (inatçı duman) bir ‘zulmet-i beyzâ’ya (beyaz zulme) dönüşüyor ama kasabanın üzerine çekilen sütre yüzünden göz gözü görmüyor. Söz ise aradığı sözü bir şekilde buluyor…

Yamaçlardan cehennem ateşi gibi inerek önüne çıkanı yakan lav akıntısı vadileri, patikaları kavururken, ‘yandım anam’ çığlığı atan kasabalı siyasiler, kendilerini, oluşturmaya çalıştıkları yeni mekanlara hatta yerleşim alanlarına atarak kurtarmak çabasında!

***

“Arkadaş, seçimden yeni çıktık zaten; ‘tasvir-i efkar’ girdabına sokma bizi! Ne diyeceksen yekten söyle…” talebinin gereğini yapayım.

***

Kasabaya vardım ki ortalık toz duman! Her köşe başında kasabanın bir ‘oğlu’ çıktı karşıma! Silahlarını helada unutmuş gibiydiler! Her yan bela kokuyordu!

Karamolla/oğlu, Davut/oğlu bir kenarda seçim yorgunluğu atarken; Kılıçdar/oğlu, İmam/oğlu, Ağırali/oğlu gibi oğullar, kasabanın ortasında bağırıp çağırıyordu!

Bunlar kimin oğlu ola ki diye araştırırken kiminin baba/oğul, kiminin üvey oğul olduğunu gördüm…

***

Politika Kasabasında berkemal olan asayişi alikemale dönüştüren isimlerin başında gelen kişi, CHP Genel Başkanlığına talip olan ve bir kez daha ‘değişim’ diyen; bunu derken; “Yeter baba bırak artık” naraları atan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ydu.

İmamoğlu, MYK’dan kendisine yakın isimlerin, babası, tarafından uzaklaştırmasının ardından yeni açıklamalarda bulunurken şunları söyledi:

- Değişim sadece kurul ile olmaz. Mesele bir kurul meselesi değildir. Değişimi toplum istiyor, kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz…

Özet: Oğul ‘git’, baba ‘gitmem’ derken ipler kopma noktasına geliyor. Oğlun evi terk edip kendisine yeni bir mekan tesis edebileceğinden söz edenler var Politika Kasabasında…

***

Kasabada bazı siyasi partilerdeki ‘iç hesaplaşma’ da fena halde kızışıyor…

14 Mayıs seçimleri öncesi hem kendisinin hem partisinin adından en çok söz ettiren kasabanın maral kızı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘masadaşı’ Kılıçdaroğlu kadar olmasa da hatırı sayılır bir tepkiyle karşı karşıya.

Örnek:

İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, ‘Ortak Akıl Platformu’ kurulduğunu açıkladı. Partide Genel Kurul hazırlıkları sürerken, platform adına açıklamada bulunan Baykal, “Taleplerimiz dikkate alınmazsa kongrede yeni bir kadro ve genel başkan ile yola devam edeceğiz” diyor. Bunun hiç kolay olmadığını sözün sahibi de biliyor olmalı…

***

İYİ Parti’yi de yakından ilgilendiren bir başka gelişme daha oldu kasabada.

Seçimlerden önce, Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adaylığına (Genel Başkanı Meral Akşener gibi) karşı çıkıp İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, Politika Kasabasında yeniden sahne aldı. Ahmet Hakan’a konuk olan Ağıralioğlu, parti kuracaklarını söyledi. Bu söylerken kullandığı dil farklıydı ama ‘masayı’ gömme ayini gibiydi!

***

Öyle anlaşılıyor ki politika Kasabasındaki yanardağdan demeçler şeklinde fışkıran lavlar, yaz sıcağı ile birleşerek siyasileri kasıp kavuracak.

Kaçan kurtulur!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.