Pursaklar, Keçiören, Akyurt ve sessiz siyaset!

Adem Yavuz Irgatoğlu

Ankara’nın en çok okunan internet haber sitesi anadolugazete.com.tr olarak yerel siyasetin nabzını sahada tutmaya, okurlarımızı en doğru analiz ve haberlerle buluşturmayı sürdürüyoruz.

Partilerin aday adaylık başvuru sürecini başlatmasıyla yerel siyasette söz sahibi olmak isteyen isimler birer adım öne çıkmaya başladı. Hal böyle olunca “Hangi isim nereye talip, kim kimlerle görüşüyor, sahada ve partilerin genel merkezlerinde neler oluyor?” sorularına yanıt aranır oldu.

Son zamanlarda sıkça yazdığım gözlemimi bir kez daha paylaşmak istiyorum: Ankara’da psikolojik üstünlük AK Parti ve Cumhur İttifakı’nda.

AK Parti’nin güçlü olduğu yerlerde siyaset derinden ve sessizce yürütülüyor. Burada ön plana çıkan ilçeler (biraz da kazanma garantisi olanlar) arasında Pursaklar, Keçiören, Akyurt, Çubuk ilk başlarda geliyor…

***

PURSAKLAR

İlk önce Pursaklar’a ilişkin gözlemimizi aktaralım. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin Bey’le makamında bir araya geldik, nezaket ziyaretinde bulunup hasbihal ettik. Ertuğrul Bey’i işine odaklanmış gördüm, siyaset konuşmaktan uzak duruyor. AK Partili Başkanlar arasında gençlerle etkili iletişim kuran isimlerin başında geliyor. Bu durumun hem Külliye’de hem AK Parti Genel Merkezinde hem de teşkilatlarda takdir gördüğünü çoğu zaman duyduk.

AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı İbrahim Kopan ise kendi tabiriyle “Hızlandırılmış ilçe başkanlığı” yapan bir isim. Göreve geldiği ilk 60 günde 2 seçim atlattı. 2024 hedeflerini; “2019’da aldıkları yüzde 70’in üzerine çıkmak ve ABB’yi de kazanmak.” şeklinde açıkladı. Teşkilat ve belediye arasındaki uyum açısından Başkan Kopan’ın şu açıklaması dikkat çekiciydi: “Pursaklar’da Ertuğrul Başkanımızın devam etmesini istiyoruz.”

Pursaklar’da ilginç gelişmeler de olabilir. Millet İttifakı’nda bulunan partilerdeki bazı isimlerin AK Parti’den meclis üyeliği başvurularını görürseniz şaşırmayın derim! Pursaklar’da 3 dönem belediye başkanlığı yapan Selçuk Çetin de Hakan Han Özcan ile fotoğraf paylaşarak “Göreve talibim” mesajı verdi. Bu da Pursaklar dışında başka ilçe şeklinde yorumlanıyor.

***

AKYURT

Gelelim Akyurt’a… Hilal Ayık Hanım’ın ilk dönemi… Yaptıkları çalışmalardan birçok basın kuruluşu gibi biz de haberdar değiliz. Ancak sosyal medyalarını özel takiple haberdar olmaya çalışıyoruz. Belediyelerin çoğunda medya ile iletişim problemi olduğu kanaatindeyim.

***

Önceki dönem belediye başkanlarından Gültekin Ayantaş sahada. Gültekin Bey’i yeniden Akyurt adayı olarak görürseniz sürpriz olmaz. Akyurt’a 3 dönem önemli hizmetleri oldu. Son günlerde AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ı ziyaret eden isimler arasında fotoğraf paylaşarak “Sahadayım, yeniden aday adayıyım.” mesajı verdi.

***

ÇUBUK

Çubuk’ta mevcut Başkan Baki Demirbaş’ın devam edeceği birçok yerde konuşuluyor. Çubuk’ta yapılan çalışmalar ne yazık ki basın yayın organlarına sağlıklı bir şekilde iletilmiyor. Tıpkı Akyurt, Kalecik, Beypazarı, Ayaş, Haymana, Polatlı, Nallıhan, Güdül, Elmadağ, Şereflikoçhisar, Evren gibi… “Belediyelerin basın birimleri ne iş yapıyor?” sorumuzu buraya not düşelim.

Bu durum aslında Ankara’daki birçok ilçede var. Belediyelerin basın danışmanları, basın yayın müdürleri bi’ zahmet koltuklarından kalkıp da gece gündüz demeden çalışan medya mensuplarıyla iletişim kursun, ziyaret etsin, çalışmalarını anlatsın. Trol hesaplarla bu işler sosyal medyada yürümez, bizden uyarması!

***

KEÇİÖREN

Ankara’da taliplilerin çok olacağı ilçelerin başında Keçiören gelecek gibi. Çünkü Başkan Turgut Altınok’un Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak istemesi Keçiören’e olan ilgiyi arttırdı. Keçiören’e talip olan isimlerden Av. Fatih Ünal Bey ile yaptığımız röportajları bu satırlardan okudunuz. Diğer güçlü isimlerden biri de Eski İlçe Başkanı Av. Zafer Çoktan. Zafer Bey’in Keçiören için düşüncelerini, projelerini de yakında anadolugazete.com.tr üzerinden sizlerle paylaşacağız. Sahalardaki bir diğer isim de Mustafa Ak... Yeniden dönüş olur mu derseniz siyasette her şey olur...

ANKETLER NE SÖYLÜYOR?

Gelelim anketlere…

İYİ Parti’den istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker adına telefon anketi yapılarak vatandaşlara “Adnan Beker, ABB Başkan adayı olursa oy verir misiniz?” tarzında soru yöneltildi.

Öte taraftan kamuoyu araştırma firmalarının açıkladığı bazı anketlerde de ilginç sonuçlar çıkıyor. Mesela onlardan biri ve 2023 seçimlerini en yakın tahminle bilen Asal Araştırma’nın 1-8 Kasım tarihlerinde yaptığı ankette “Sizce AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olmalı?” sorusu yöneltildi. Bu ankette Turgut Altınok yüzde 22,5 ile birinci sırada yer alırken Melih Gökçek yüzde 12,0 ile ikinci sırada çıktı.

ORC’nin anketinde ise katılımcılara 5 isim yöneltildi. Bu isimler arasında: Mansur Yavaş, Osman Gökçek, Turgut Altınok, Kürşad Zorlu, Adnan Beker yer aldı. Anket sonucunda Mansur Yavaş yüzde 46,6 ile birinci olurken, Osman Gökçek yüzde 40,8 ile ikinci, Turgut Altınok yüzde 34,2 ile üçüncü sırada yer aldı.

Süreç ilerledikçe farklı anket sonuçları ve yeni aday adaylarını mutlaka göreceğiz. 1 Aralık itibariyle Ankara’da yerel siyaset şekillenmeye başlayacaktır. Diğer partilerin aday adaylarını da takip edip aktaracağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.