Sağlık Bakanlığında ödüllü genel müdür gitti, genel müdür geldi bile

Süreyya Terzioğlu

Kısa bir süre önce Güngören Belediyesi, bir vatandaşı kendi makamında darp ettiği gerekçesiyle Başkan Yardımcısı Rıza Uçan'ın görevden alındığını belirtmişti. Peki, bu başkan yardımcısının cezası ne olmuştu dersiniz? Çok acımasızca ama Sağlık Bakanlığı Genel Müdürlüğüne getirilmişti. Ya işte biz de yönetim böyle acımasız, sen misin vatandaşı tartaklayan al sana terfi!

AKP’li Güngören Belediyesindeki olay dikkat çekmiş, tepki almıştı ama görevden alınınca sesler kesilmişti. Eee biraz içimizden “ohh olsun işte öyle olur” deriz ya! Mazlumun yanında olur vicdanımız. Ama görünen odur, pek çok zaman. Milletin gazını alırlar, onlar yine bildiklerini okurlar.

Biz evlerimizde birkaç haber izleyip bazen dertlenip ya da nadiren de olsa keyiflendiğimiz bu tür hak yerini buldu dediğimiz durumlarda da alttan alttan işler yürüyormuş meğer. Beyefendi bir vatandaşı makamında darp etti diye ödüllendirilmiş, "orası yetmez gel burada görev yap" diye Sağlık Bakanlığı Genel Müdürlüğüne getirilmişti… Haa işte tam da bu sıralarda hani Eski Sağlık Bakanı da zehir zemberek açıklamalarla istifa etmişti ya! Yok efendim "şu kadar zararla iş yapılacaktı da ben şu kadar daha az zararla iş yaptırdım" deyip, o zaman da önlemek yerine işine geldiği zamana kadar işlerini yürütmüş, görevden alınınca da özrü kabahatinden büyük laflar etmiş ve istifa gibi görünen görevden alınma gerçekleşmişti!

İşte tam da o dönemlerden bahsediyorum. İstedikleri kişileri göreve almışlar, istedikleri kişileri görevlerinden almışlardı, onlar gibi düşünmeyen, devletin zararına olan işlere ve projelere imza atmadıkları için görev yerlerinden sürülen 23 mühendisin ahı vardı. Rıza Başkan bu sefer de Sağlık Bakanlığından da gönderilmiş. Şimdi de "hakkınızı helal edin" deyip istifa ettiği öne sürülen ama gerçeğin daha sonra ortaya çıkacağı bir durum yaşanıyor. Mühendisleri oradan oraya lüzumsuz ve insafsızca cezalandırma yapanların ipleri çekiliyor gibi görünüyor.

Dedikoduya göre bu işte parmağı olanlardan biri de plan projede bulunan Nagehan Hanım imiş İstediği gibi at koşturan Nagehan Hanım, hanım ağa gibiymiş, kurumda astığı astık, kestiği kestik. Yakın arkadaşlarını bile sürmüş Bakanlıktan projelere imza atmadı diye. Ama bakalım görelim Rıza Başkan da hanım ağalık oynayan Nagehan da ceza niteliğinde mi olur, sonuçları hak ettiklerini çekerler, yoksa yine bir mükafatlandırma mı olur bunu zaman gösterecek. Kulağıma sesler geldikçe sizinle paylaşacağım.

Görevine birlerinin amcası, dayısı, karısı, kızı ya da "metresi" olduğu için değil, hak ettiği için çalışan, üreten ve faydalı olan vatandaşın gelmesi ve yönetilmesi dileğiyle…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.