Savaş tamtamları, sömürü yamyamları ve seçim

Dursun Erkılıç

Seçim de savaş da kapıya dayandı!

Savaş yamyamları, dişlerine değen kan ve gözlerini kamaştıran sömürü kaynakları ile iyice azgınlaştı. İnsan hayatı umurlarında değil. Daha çok can, daha çok kan ve daha çok sömürü istiyorlar

***

Son yıllarda ısrarla dile getirdiğim, “Dünyadaki sorunlar savaşsız çözülemez hal aldı” görüşümü haklı çıkaracak gelişmeler yoğunlaştı…

Afganistan, Irak, Suriye’de yaşananlar, Sudan’ı iç savaş ateşinin içine atanlar, Balkanları yeniden barut fıçısına döndürenler, Kafkasya’da fitili ateşlemek için bekleyenler; NATO’ya dahil etmek istedikleri Ukrayna’ya Rusya’nın saldırmasıyla asıl istediği mazeret ve fırsatı bulmuşa benziyor.

Kırım’ı ilhak eden ve Ukrayna’nın Rusya sınırındaki önemli kentlerini ele geçiren Ruslar, uzun süredir bulunduğu yeri korumaya çalışırken; Amerika öncülüğündeki Batı, özellikle de İngiltere, tahrik ve teşvik ettikleri Avrupa ülkeleriyle birlikte Ukrayna’ya savaş uçağı, zırhlı araç, tank ve mühimmat başta olmak üzere silah yağdırmaya başladı.

YÜREKLER AĞIZA GELDİ

Yaşanan son gelişme Karadeniz’i dalgalandıracak türdendi. Türk Akım ve Mavi Akım boru hatlarını koruyan Rus donanmasına ait savaş gemisi Ukrayna’ya ait insansız deniz araçlarıyla saldırıya uğradı.

Rus yetkililer, 3 tane insansız deniz aracıyla gerçekleştirilen saldırının başarısızlıkla sonuçlandığını, tüm düşman botlarının imha edildiğini, mürettebatın saldırıyı püskürterek güvenliği sağladığını açıkladı ama bu gelişme, sanki daha da yoğun ve kanlı bir savaş ortamının kapısını araladı.

Türkiye bu konuda her türlü gelişmeye karşı hazırlıklı olmalı…

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ SEÇİM

14 Mayıs seçimlerinin ardından TBMM’deki sandalye dağılımı netleşirken, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım başladı.

Ankara dün çok hareketliydi.

Bir yanda Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmesi, öte yanda Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın salon toplantıları vardı.

Kılıçdaroğlu, Özdağ’dan istediği desteği alırken, HDP hemen bir değerlendirme yaptı ve bugün yapılacak açıklamanın beklenmesini kaydetti.

Özdağ’ın konuşmasının neredeyse tamamını Suriyeliler ayırması, Erdoğan’ın da konuşmalarında bu konuya özel bir yer vermesine sebep oldu. Milyonlarca Suriyelinin ülkelerine nasıl gönderildiğini ve gönderileceğini uygulanan projelerle anlattı.

Siyaset çarşısı bugün de çok hareketli olacak. Gelişmeleri besleyen kaynak; Amerika’dan Kandil’e, iç savaştan huzura kadar uzanıyor. Uyumaya değil kestirmeye bile vakit yok!

Dünyada savaş tamtamları çalmaya başlamadan, kendi içimizde birbirimizi daha fazla kırıp dökmeden seçimimizi yapıp bitirmek hayrımızadır…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.