Seçime 5 gün kala…

Orhan Kemal Erkılıç

14 Mayıs seçimlerine 5 gün kala siyaset sahnesinde tansiyon düşmüyor…

AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, seçim mitinglerini yoğunlaştırdı.

Adaylar hem seçmenlerine yeni mesajlar veriyor hem de ‘kararsız’ seçmenlerin oyunu kazanmak için çaba gösteriyor.

KARARSIZ SEÇMENLER!

Oy pusulasında mührü konduracağı yeri netleştirenlerin kafası rahat! Peki ya kararsız seçmen?

Mevcut tablodan memnun olmayan, aday belirlenmesi sürecinde hüsran yaşayan, kavgadan/gürültüden bıkanlar bir çıkış yolu arıyor. Açıklanan projeler, verilen sözler ‘kararsızlar’ı ne kadar etkiliyor seçim sonunda belli olacak…

SOSYAL MEDYA ÇILGINLIĞI

Bir insanın hür iradesiyle, gelişmeleri değerlendirerek, vaatlere ve sözlere bakarak aldığı kararla vereceği oy elbette en demokratik hakkıdır.

Bunun yanında bireyi ve toplumu etkilemeye yönelik; ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı yayınlarla öne çıkan sosyal medya faaliyetleri de siyasi çıkarlara alet ediliyor…

Montajlanmış fotoğraflar, yanlış ve yanıltıcı ifadelerle yapılan paylaşımlar ortalıkta geziniyor. Herkes kendi mahallesine hoş görünme, başkasının mahallesine taş atma peşinde!

Bu sevimli görünme çabası, ‘ben sizdenim’ mesajı verme telaşı olumlu yol ve yöntemlerle yapılırsa belki bir etkisi olur ama bunu yaparken kırıp dökmek ne kadar prim yapar tartışılır.

Bu isimler arasında ünlü isimlerin bulunması, yaşananları ister istemez yarın konsere veya çektiği filme izleyici artırmaya yönelik iş ve işlemler olarak yorumlanabiliyor. Tersi de mümkün!

Hele bazılarının sonuçtan emin bir şekilde hareket ederek paylaşımlarda bulunması seçim sonrası gerginlikleri tetikleyebilir.

Gündemin çok çabuk değiştiği dünyamızda, sosyal medyada ‘gaz’a gelenleri anlamakta güçlük çekiyorum. Elbette fikrini, düşünceni paylaşabilirsin ama bunu bazıları gibi fanatik bir spor kulübü taraftarı görünümüyle yapmak ne kadar doğru yine ayrı bir tartışma konusu.

EN BÜYÜK MERAK: SONUÇ

Asıl merak edilen konu ise seçim sonuçları...

Kim ne kadar oy alacak?

Hangi parti kaç vekille Meclis’te temsil edilecek?

Yeni cumhurbaşkanı 14 Mayıs akşamı belli olacak mı? Yoksa ikinci tura mı kalacak?

Bununla ilgili olarak da her kafadan bir ses çıkıyor.

Papatya falı gibi “kazanır, kazanamaz” diye yaprak koparanlar arasında “Bu iş bitti” diyenler de var “Başa baş bir yarış olacak” diyen de…

DİLEĞİMİZ HUZUR, REFAH…

Bakalım son 5 gün nasıl geçecek?

Dileğimiz; 14 Mayıs hepimiz için; Cumhuriyetimizin İkinci 100 Yılı’nda bolluk, bereket, refah ve huzur getirsin…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.