Seçime günler kaldı, ortalık kızıştı!

Esra Sarı

Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor. Seçime sayılı günler kaldı. Seçime sayılı günler kala Cumhurbaşkanı adayları ve milletvekili adayları mitinglere devam ediyor.

Seçime bir hafta kala adaylar, mitinglere hız verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde Büyük İstanbul Mitingi düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük İstanbul Mitingi'ne 1 milyon 700 bin kişinin katıldı. Çok güzel görüntüler ortaya çıktı. Aynı şekilde Millet İttifak'ının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da düzenlediği mitingler kalabalık ve son derece hareketli geçiyor.

Bu güzel kalabalıkların yanı sıra miting alanlarında çirkin görüntülerde gelmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da düzenlenen mitinginde çirkin görüntüler yaşandı. İmamoğlu, mitingde konuşma yaptığı sırada miting alanında bulunan bir grup taş atmaya başladı. İmamoğlu atılan taşlar nedeniyle seçim otobüsünün üzerinden inerek konuşmasını otobüsün içinden devam ettirdi. Konuşmanın ardından otobüs miting alanından ayrıldı.

Bu görüntüler çok çirkin. Biz 2023 yılındayız. Bu mitinglere çocuklar, kadınlar ve yaşı ileri insanlar katılıyor. Burada yaşanacak bir saldırı çocukları, kadınları etkiliyor. Seçime bir hafta kala bu olayların yaşanması oldukça üzücü. Bir tek İmamoğlu'na bu saldırı olmadı. Farkındaysanız toplum olarak "karşıt görüşten" bir kişiye tahammülümüz kalmadı. Başka bir siyasi görüşe sahip kişilere veya referandum kararınızın farklı olduğu kişilere saygılı olmak neden bu kadar zor? Karşıdaki kişi görüşünü mantıklı bir şekilde savunuyor veya savunamıyor olsun, sağlam argümanları olsun veya olmasın, bu o kişiye hakaret etmeyi gerekli mi kılar? Toplum ruh sağlığından oldukça endişeleniyorum.

Hakikatten bu çağa bu olaylar yakışmıyor. Türk bayrağı ile süslenmiş alanda insanlara taş atmak 2023 de olduğumuzu unutturdu...

Koltuklar kalıcı isimler ise geçicidir. Bunu unutmayalım. Seçim biter, biz halk olarak enflasyonla, borçlarla mücadele etmeye devam ederiz. Bizim gerçekliğimiz siyaset olmamalı.

Yaşadığımız bu güzel ülkede kardeşçe ve mutlu yaşamayı diliyorum, tüm kalbimle...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.