Seçmen değişim istiyor; herkes kazanacak

Erol Tosun

Seçmen moral istiyor, huzur istiyor, kimselerde ağız tadı kalmadı. Sürekli kavga, gürültü gerginlik aşılanıyor.
Bu gerginlik toplumun okumuş okumamış her kesimini etkisi altına alıyor; o nedenle liderler ve onların destekçileri gülmeyi unutmuşlar sürekli asık surat, sürekli çatıkkaş olmaları bir de onlardan olmayanlara sürekli ayar verme durumu olunca bireylerde ister istemez bu durumdan etkilenip çare aramaya başlıyor.

Kimisi ‘bu memlekette yaşanmaz, bu memlekette gelecek karanlık’ diye ülkeyi terk edip, Avrupa başta olmak üzere farklı ülkelere gitmeye çalışıyor, kimisi kabuğuna çekilerek etliye, sütlüye karışmadan susuyor. Bu nedenle; bu güzel ülkemizin demokrasiden, özgürlükten, hukuktan yana olan toplumsal duyarlılığı olan Cumhuriyet çocukları olarak; çoğala çoğala, bütünleşe bütünleşe yolların hep dik olmadığını düzlüğe çıkmamızın yakın olduğunu anlata, anlata güzel günlere asık surattan gülümsemeye, çalışmaya çabalamaya, daima gelişmeye, kavuşacağımıza bizler gibi herkesin herkesimin de inanması için mücadele edeceğiz.

Mücadeleyi elden bırakmamalıyız ki gücümüze güç katarak yol alalım. Unutmayın tırtılların hayâli olursa kelebek olurlar, hayâlsiz yaşam olmaz. Ne kadar önemli bir yaşam direnci değil mi yaşamak için hayâlimizin olması gerekir. Hayâllerimizin gerçek olması Demokrasimiz için ekmek kadar, su kadar önemli lütfen bunu da unutmayın. Alın teriyle ekmeğinin peşinde olanlar kazanacak. Gerçekleri, doğruları acı da olsa saklamayanlar, inkâr etmeyenler kazanacak. İnsanları ayırmadan, kucaklayanlar mutlaka kazanacak. Umudunuzu yitirmeyin.

Kazanan herkes olacak. Kazanan sizler olacaksınız. Bizler olacağız. Yeni doğandan en yaşlımıza, hepimiz kazanacağız; yani Türkiye Cumhuriyeti kazanacak, kazanacak, kazanacak!..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.