AK Parti ile Yeniden Refah köprüleri attı! Efgan Ala'dan şok açıklamalar

AK Parti Genel Başkanvekili Efgan Ala, 31 Mart seçimleri öncesi Yeniden Refah Partisi'nin ittifak dışında olduğunu belirterek "Yeniden Refah Partisinin girdiği yerlerde seçimlere kendisinin kazanma ihtimali yok ama CHP'nin kazanma ihtimali artıyor." dedi.

31 Mart seçimleri için partiler arası görüşmelerde yer alan AK Parti heyetinin başındaki isim konuştu. AK Parti Genel Başkanvekili Efgan Ala, Yeniden Refah Partisi ile ittifak olmadıklarını söyledi.

31 Mart seçimleri öncesi Yeniden Refah Partisi'nin ittifak dışında olduğunu belirten Ala, "Yeniden Refah'ın girdiği yerlerde seçimlere kendisinin kazanma ihtimali yok ama kendisi orada seçime girdiği için CHP'nin kazanma ihtimalini artırıyor. Verilen oy CHP'nin kazanma ihtimalini artırıyor." dedi.

İttifak görüşmelerine ilişkin süreci de anlatan Efgan Ala, MHP ve BBP ile yapılan işbirliğini "prensipler anlaşması" olarak nitelerken; öbür partilerle görüşürken de aynı prensipleri dile getirdiklerini ama bazılarıyla anlaşmanın mümkün olmadığını söyledi.

"EĞER CHP KAZANACAKSA İTTİFAK ÇATISI ALTINDA OLMANIN ANLAMI YOK"

İttifaka ilişkin de tanım getiren AK Parti Genel Başkanvekili Efgan Ala, şunları kaydetti: "İttifakta çerçeve şudur; eğer iki parti de ayrı ayrı girdiği zaman ikisinden biri kazanacaksa sorun yok. Mesela bir seçim bölgesinde ya MHP ya AK Parti kazanacak. Burada bir sorun yok. Ama iki parti de seçime girdiğinde eğer CHP kazanacaksa o zaman sorun var demektir. Eğer CHP kazanacaksa ittifak çatısı altında olmanın anlamı yok."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri