Akif Çağatay Kılıç kimdir? Akif Çağatay Kılıç nereli? İbrahim Kalın'ın yerine gelen Akif Çağatay Kılıç biyografisi

Akif Çağatay Kılıç kimdir? Akif Çağatay Kılıç nereli? İbrahim Kalın'ın yerine gelen Akif Çağatay Kılıç biyografisi

Akif Çağatay Kılıç kimdir? Akif Çağatay Kılıç nereli? İbrahim Kalın'ın yerine gelen Akif Çağatay Kılıç biyografisi...

Yeni Kabine'nin açıklanmasının ardından İbrahim Kalın'ın yerine kimin geleceği merak konusu oldu.

Gazeteci Candaş Tolga Işık ise yeni kabine listesinden 'gözden kaçan' bir atama olduğunu belirtti. Işık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İbrahim Kalın'dan boşalacak olan Cumhurbaşkanı Dış Politika Başdanışmanlığı ve Özel Temsilciliği görevine eski Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç getirildiğini söyledi.

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ KİMDİR?

Akif Çağatay Kılıç 15 Haziran 1976 tarihinde doğdu. Türk siyaset bilimci ve eski Gençlik ve Spor Bakanı. Akif Çağatay Kılıç, 2013-2017 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini sürdürdü.

İlk defa 2011 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun milletvekili olarak meclise giren Kılıç, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde de AK Parti Samsun milletvekili olarak seçildi.

Akif Çağatay Kılıç, 1960'lı ve 70'li yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'ın torunudur.

Kılıç, bakanlık görevinin ardından meclise döndü. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak tekrar Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi. 27. Dönem başında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi başkanı olarak görev yapmış, yasama döneminin ikinci yarısında Dışişleri Komisyonu[9] Başkanı görevine seçilmiştir. Kılıç, aynı zamanda Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri