ASAL Araştırma şirketinden çarpıcı İstanbul anketi | Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasındaki fark dikkat çekiyor!

ASAL Araştırma şirketi İstanbul için 9-12 Ocak tarihleri arasında yaptığı anket sonucunu kamuoyu ile paylaştı. Ankete göre AK Parti Adayı Murat Kurum ile CHP Adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki makas dikkat çekiyor.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine 75 gün kala anket firmaları da çok sayıda kamuoyu araştırması yaparak semenin nabzını tutuyor.

Asal Araştırma şirketi, 9-12 Ocak tarihleri arasında 2 bin 500 kişi ile yaptığı ankette, vatandaşlara "Bu pazar İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?" diye sordu.

Bilgisayar destekli telefon anketi yöntemiyle yapılan araştırmaya göre, "Ekrem İmamoğlu yüzde 36,4 Murat Kurum yüzde 32,8 DEM Parti Adayı yüzde 4,4 YRP Adayı yüzde 3,8 Diğer Parti Adayları ise yüzde 3,4" oranında oy alıyor.

Söz konusu ankete göre, "Kararsızım" diyenlerin oranı yüzde 11.0 iken "Oy kullanmayacağım" diyenler ise yüzde 5.2 gibi büyük bir oranda görünüyor.

İstanbul'daki seçimlerin AK Parti Adayı Murat Kurum ile CHP Adayı Ekrem İmamoğlu arasında geçmesi bekleniyor. Diğer partiler ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri