Asgari ücret zammı için umutlandırıcı mesaj Erdoğan'dan!

Asgari ücret zammı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "Komisyon toplantıları inşallah tüm tarafların içine sinecek hayırlı bir gelişmeyle sonuçlanacak" açıklaması yapıldı. Milyonların merakla takip ettiği asgari ücret zammında son durum...

Asgari ücret zammı ile ilgili açıklamaların ve kulislerin ardı arkası kesilmiyor. Milyonlarca vatandaşın merak içinde beklediği zam kapıda ancak net rakam hala belirlenmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası bir açıklama yaparak zam ile ilgili yorum yaptı. Erdoğan, "Komisyon toplantıları inşallah tüm tarafların içine sinecek hayırlı bir gelişmeyle sonuçlanacak" açıklamasını yaparak asgari ücret zammı için vatandaşı umutlandırdı.

Erdoğan'ın açıklaması sonrası kulislerde asgari ücret zammı için iddialar çoğaldı. İddiaya göre yüzde 17-18 enflasyon ve yüzde 10'luk refah payının katılmasıyla asgari ücret net 11 bin TL'ye yükselecek.

"ASGARİ ÜCRET NET 11 BİN TL OLACAK"

Erdoğan'ın asgari ücret mesajı sonrası Ankara kulislerinde konuşulan yeni iddia ise büyük ses getirdi. Asgari ücrete yüzde 17-18 enflasyon ve yüzde 10'luk refah payının katılmasıyla yeni rakamın net 11 bin lira olacağı öne sürüldü.

KOMİSYONUN BİR SONRAKİ TOPLANTISI 19 HAZİRAN

İlk toplantıdan somut bir rakam çıkmazken, komisyon asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 19 Haziran'da ikinci toplantısını yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki ikinci toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri