Babacan ve Özel buluştu: İktidar'ın Suriye normalleşmesine onay!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme sonrasında yapılan açıklamalarda, toplantının son derece verimli geçtiği belirtildi. Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye Cumhurbaşkanı Esad'ın normalleşme mesajlarını kıymetli bulduğunu ifade ederek, bu normalleşmenin sadece iktidar bağlamında değil, muhalefet bağlamında da olması gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamada görüşmenin son derece verimli geçtiğini ve iki partinin bugüne kadar sürdürdükleri iletişimin devamı niteliğinde olduğunu söyledi. Özel, “Kendilerine değerli ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. 3 gündem maddesi kapsamında kendisinin ifadeleri ve değerlendirmeleri oldu.” dedi.

Ali Babacan ise görüşmenin hayırlı olsun ziyareti olduğunu belirterek üç konu hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti. Bu konular geçim sorunu, sığınmacılar ve yeni anayasa çalışmaları olarak sıralandı.

BABACAN'IN AÇIKLAMALARI

Babacan, geçim sıkıntısı ve enflasyon konularına değinerek, sosyal ayağı olmayan bir ekonomi politikasının uygulanmasının sıkıntılara yol açtığını ifade etti. Sığınmacılar konusu hakkında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Esad ile görüşme mesajının son derece kıymetli olduğunu ve bu normalleşmenin muhalefet bağlamında da olmasını gerektiğini belirtti.

Yeni anayasa çalışmaları hakkında konuşan Babacan, anayasaya bağlı bir iktidar anlayışının önemine vurgu yaparak, iki parti arasındaki temasların sürmesinin kıymetli olduğunu ifade etti. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına ilişkin ise Babacan, gerçek enflasyonun saklanmaya çalışıldığını ve TÜİK’te iç denetim mekanizmasının kurulması gerektiğini belirtti.

ÖZEL'İN AÇIKLAMALARI

Özgür Özel, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini söyledi ve yapılan zammın emeklilerle dalga geçmek olduğunu ifade etti. İzmir’deki elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden vatandaşlar hakkında konuşan Özel, elektrik dağıtımının özelleştirilmesini eleştirdi ve yaşanan olaylar hakkında Erdoğan’ın özür dilemesi gerektiğini belirtti.

SOKAK HAYVANLARI VE KADIN HAKLARI

Görüşmede sokak hayvanları ile ilgili yasa teklifine karşı atacakları adımları da değerlendiren liderler, hayvan haklarının korunması gerektiğini vurguladılar. Babacan, yanlış politikalar nedeniyle sokak hayvanlarının sayısında artış yaşandığını ve çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Özgür Özel ise hayvan hakları komisyonunun raporuna dikkat çekerek, aşılama, kısırlaştırma ve barınaklar yapılması gerektiğini ifade etti.

Kadınların yalnızca kendi adlarını kullanmalarının önüne geçilmek için yapılacak yasa hazırlığı hakkında konuşan Özel, bu konuda kararın kadınların olduğunu ve CHP'nin tutumunun kadın hakları mücadelesi veren derneklerin yanında olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri