Bahçeli'den CHP'ye HÜDAPAR cevabı: "İlk dört maddeye şaşı bakan yok hükmünde"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu toplantılarının ardından açıklamalarda bulundu. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in HÜDAPAR'ın Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili açıklamalarının ardından topu Devlet Bahçeli'ye atmıştı. Bahçeli'den cevap geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in HÜDAPAR'ın Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili açıklamalarının ardından topu Devlet Bahçeli'ye atmıştı. Bahçeli konuşmasında Özel'e cevap verdi. Bahçeli, ilk dört maddeye şaşı bakanı yok saydı.

Devlet Bahçeli, "Anayasanın ilk 4 maddesine, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine sadık kalınarak, zamanın ihtiyaçlarına dinamik, kalıcı cevap verebilen anayasa yapılmasının yanındayız." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, karşılarına çıkan zorluklara rağmen mücadelelerinin süreceğini belirtti. “Önümüze dikilmiş bariyerleri teker teker aşacağız. Vatan ve millet mücadelemiz devam edecek. Geçmişi gelecekle kenetleyerek isyan uçurumuna savrulmadan yolumuza devam edeceğiz," ifadelerini kullanan Bahçeli, son 50 yıldır yok sayılmaya çalışıldıklarını, ancak buna rağmen varlıklarını sürdürdüklerini ve sürdüreceklerini vurguladı.

"CUMHUR İTTİFAKI TÜRKİYE YÜZYILI'NI BAŞARACAK"

MHP Genel Başkanı, MHP ve Cumhur İttifakı'nın Türkiye Yüzyılı'nı gerçekleştirme sorumluluğuna sahip olduğunu belirterek, bu yolda karşılaşacakları zorlukların farkında olduklarını söyledi. "İşimiz çok, yolumuz çetin, yükümüz ağırdır. Üstelik vakit dardır," diyen Bahçeli, MHP’nin milletin tamamını kucaklama, ayrımcılığı ve bölücülüğü reddetme konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

"KARAMSARLIK AŞILAMAYA ÇALIŞANLARA KARŞI DİMDİK DURACAĞIZ"

Bahçeli, karamsarlık yaratmaya çalışan çevrelerin sayısının arttığına dikkat çekerek, Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan, devlet ve millet dayanışmasını zayıflatmayı hedefleyen fitne odaklarına karşı uyarılarda bulundu. "Türkiye’yi kontrol altına almak isteyenler kılıktan kılığa girmekte, gizli ve açık faaliyetlerini artırmaktadırlar." diyen Bahçeli, devletin bütünlüğüne yönelik bu tehditlerin ciddiyetine vurgu yaptı.

"GERÇEKLERİ EĞİP BÜKMEDEN KONUŞMAK ALLAH’A BORCUMDUR"

Gerçekleri olduğu gibi konuşmanın bir sorumluluk olduğunu belirten Bahçeli, Türk milletine karşı duyduğu derin sorumluluğu şu sözlerle ifade etti: “Gerçekleri eğmeden bükmeden konuşmak boğazımdan geçen her lokmaya ve Cenab-ı Allah’a borcumdur." Bahçeli, komprador muhalefet, komisyoncu gazeteler ve komplocu uzmanlar gibi çeşitli kesimlere yönelik sert eleştirilerde bulunarak, Türk milletinin karalanamayacağını ve hiçbir komploya teslim olmayacağını belirtti.

"MALUL GAZİLERİMİZ İÇİN ADIM ATILMALI"

Terörle mücadelede yaralanan ancak malul gazi olarak kabul edilmeyen kişilerin haklarını gündeme taşıyan Bahçeli, bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi. "Bu kategoride yer alan kardeşlerimiz gazilere tanınan haklardan ne yazık ki yararlanamamıştır. Canını feda etmeye hazır olanlara ne yapsak azdır," diyen Bahçeli, bu kişilerin haklarının verilmesi ve şeref aylıklarının bağlanmasının TBMM'nin öncelikli gündem maddesi olması gerektiğini vurguladı.

Bahçeli, MHP ve Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tüm tehditlere karşı mücadeleye devam edeceğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri