Dönmez, şöyle devam etti:
"Hep birlikte adaylarımıza, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere sahip çıkacağız. Ben, Eskişehir'de bu heyecanı, coşkuyu görüyorum. İki haftadır aranızdayım. Gittiğimiz her yerde yoğun bir ilgi ve alaka var. Onun için ne kadar şükretsem azdır. Bir de Eskişehir bana uğurlu geldi. Birçok büyük açılışımızı Eskişehir'e aday olduktan sonra yapmaya başladık.
Üzerinde 3 yıldır titiz bir şekilde çalıştığımız Sakarya Gaz Sahası Projesi'nin açılışı da yine Eskişehir'e aday olduktan sonra nasip oldu. Arife günü Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle dünyada eşine az rastlanır bir sürede rekor kırarak iki buçuk yıl gibi bir süre içerisinde, tam 975 günde o gazı çıkartıp karaya getirdik, yaktık. Ve dedik ki, korkma, sönmez bu ateş. Siz var olduğunuz müddetçe inşallah o ateş sönmeyecek."
çeken Dönmez, şunları kaydetti:
"Bizim milli şirketlerimizden, bana bağlı Eti Maden'in en önemli işletmelerinden biri Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka Mahallesi'nde yer alıyor. Dünyanın en kaliteli bor madeni. Rabbim Eskişehir'e nasip etmiş. Buradan önemli bir ihracat gelirimiz oluşuyor. Ama sadece artık boru cevher olarak satmıyoruz. Geçmişte bizden öncekiler cevher olarak satmış. Tonu 100-120 dolar. Biz geldik dedik ki 'arkadaş böyle olmaz, onu işleyeceğiz, daha değerli hale getireceğiz, öyle satacağız'. Nitekim boru işleyerek rafine bor ürün haline getirdik. Tonunu bin dolara çıkarttık."
Dönmez, "Dün tonunu 120 dolara sattığımız boru işleyip bize bor karbür olarak 35 bin dolara satıyorlardı. Bugün, 'Bu devran böyle gitmez. Bor karbür nasıl üretiliyorsa, gidin bakın araştırın. Bu fabrikayı burada yapacağız' dedik. Bandırma'da 1 ay önce de sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açtık. Şimdi o bor karbür tesisimiz çalışıyor. Türkiye'deki talebi karşıladığımız gibi ihracat imkanlarımız da arttı. Daha değerli ürün üreteceğiz. Onun için madencilikte artık yeni sloganımız şu; cevher satmayacağız, mücevhere dönüştüreceğiz. Mücevher satacağız." dedi.
Bakan Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şimdi bu dünyada da çok fazla yok. Bor madeninin içerisinde yıllarca bizim geri kazanmayı beceremediğimiz maden vardı. Mühendislerimiz çalıştı. AR-GE'sini yaptı. Artık atmıyoruz, depolamıyoruz, onu geri kazanıyoruz. Böylece lityum ihtiyacımızı kendi madenimizden üretir hale geleceğiz. Lityumun tonu şu anda 30-35 bin dolar civarında. Ne kadar ucuza mal edersek bu arabaları da o kadar ucuza mal edeceğiz, o kadar ucuza size satmış olacağız.
Fatih Dönmez, "Nadir toprak elementleri. Dünyada en çok Çin'de var. İkincisini biz keşfettik hamdolsun. 694 milyon ton cevherimiz var. Çok kritik malzemeler bunlar. Mesela bize satılmayan F-35 uçağı var ya. Orada tam 40 kilo kullanıyorlar. O olmazsa uçmuyor. Şimdi onlar bizim kapımıza gelecek 'bunları bize satın' diye. O zaman pazarlığımızı başka yapacağız." dedi.