Bayraktar TB-2 Kosova medyasını salladı!

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Facebook hesabından Bayraktar TB-2'nin fotoğraflarını paylaştı. Kosova medyasında manşetten verilen görüntüler ülke gündemine oturdu.

Türkiye'yi savunma sanayisinde yukarılara taşıyan silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2'ler, 30 ülkeye ihraç ediliyor. Asya, Avrupa, Afrika'ya satılan ve kısa süre içinde Güney Amerika kıtasına da ihracatı beklenen Bayraktar TB2 SİHA'lar ihraç edildikleri ülkede yoğun ilgi gördü.

Geçen ay Baykar tarafından 500'üncüsü üretildiği açıklanan Bayraktar TB2 SİHA'lar Endonezya'dan İngiltere'ye, Kazakistan'dan Fas'a, Somali'den Polonya'ya dünyanın her yerine ulaşmaya devam ediyor.

Kosova Başbakanı Albin Kurti'nin de Facebook hesabından paylaştığı fotoğraflar ülkenin gündemine oturdu.

Ordunun envanterine Bayraktar TB2 droneları eklediğini belirten Kosova Başbakanı, Facebook hesabından paylaştığı yorumda "Kosova artık her zaman gurur duyduğundan daha güvenli!" dedi.

Son iki yılda yüzde 80'den fazla artırılan asker sayısı ve iki katı aşkın yükseltilen ordu bütçesine değinen Başbakan Kurti, Bayraktar TB2 eğitimlerini tamamlayan subayları tebrik etti.

Kosova medyası, Rus işgaline karşı direnen Ukrayna ordusunun da Bayraktar TB2 SİHA'lar kullandığını haberlerinde vurguladı. Haberlerde bir Türk SİHA'sının fiyatının 5 milyon euro civarında olduğu da aktarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri