BBP Lideri Mustafa Destici, Yerel Seçimlerde iş birliği için AK Parti'den hangi şehri istedi?

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AK Parti ile iş birliği görüşmelerine değinerek parti tabanının motive olması için Sivas'ın BBP'ye bırakılması gerektiğini savundu.

Cumhur İttifakı’nın 31 Mart Yerel Seçimleri için işbirliği çalışmaları kapsamında BBP ile AK Parti arasında görüşmelerin sürdüğünü açıklayan Destici, iş birliği için partisi BBP’nin motive edilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Destici, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da aday çıkarmak yerine DEM Parti’nin kazanmaması için AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın desteklenmesi stratejisini uyguladıklarını ve bunu sürdüreceklerini söyledi. BBP’nin geçtiğimiz yerel seçimlerde aldığı oy oranlarına dikkat çeken Destici, parti tabanının iş birliği anlamında motivasyonu için Sivas Belediyesi’nin Büyük Birlik Partisi’ne bırakılması gerektiğini söyledi.

Mustafa Destici sokak köpeği sorunu ile ilgili olarak da kendilerinin birinci önceliğinin insanı yaşatmak olduğunu sokak köpeklerini korumak olmadığını söyledi ve hangi belde, hangi ilçe kendilerine bırakılırsa seçimi kazandıktan sonraki bir ay içinde o bölgede tek bir sokak köpeği dahi kalmayacağını da aktardı.

BBP’nin kurucusu olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi olan Sivas’ta 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti, Hilmi Bilgin ile yüzde 49,35 oy alarak seçimi kazanmıştı. BBP ise 2009- 2014 tarihleri arasında Sivas Belediye Başkanı olan Doğan Ürgüp ile yüzde 36.45 oy alarak ikinci sırada kalmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri