"Bir konsolosluk görevlisi 6 aydır Suudi Arabistan'da tutuklu mu?"

DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İsam Alibey isimli konsolosluk çalışanının 6 aydır Suudi Arabistan tarafından tutuklu bulunduğuna dair iddiaları Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a sordu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Suudi Arabistan'da tutuklu bulunduğu iddia edilen bir konsolosluk görevlisi hakkında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a sorular yöneltti. Gergerlioğlu'nun verdiği soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

İsam Alibey isimli Suudi Arabistan Cidde Konsolosluğu görevlisi, Suudi Arabistan devleti tarafından 6 aydır tutuklu bulunmaktadır. Bu konuda tarafıma ulaşan bilgiler doğrultusunda, aşağıdaki soruların cevaplanmasını talep ediyorum:

  1. İsam Alibey'in Suudi Arabistan'da tutuklu olduğu iddiası doğru mudur?
  2. İsam Alibey'in tutuklanma gerekçesi nedir?
  3. Türkiye'nin İsam Alibey'in durumuyla ilgili olarak Suudi Arabistan makamları nezdinde yaptığı girişimler oldu mu? Olduysa, bu girişimler ne şekilde gerçekleştirilmiştir?
  4. İsam Alibey'in sağlık durumuyla ilgili olarak alınan bilgiler var mıdır? Sağlık durumu hakkında bilgi almak için yapılan talepler sonuç vermiş midir?
  5. İsam Alibey'e ne zaman bir avukat atanmıştır? Avukat atama süreci nasıl işlemiştir?
  6. Türkiye'nin, İsam Alibey'in adil yargılanma hakkının sağlanması ve serbest bırakılması için ileriye dönük planları bulunmakta mıdır?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri